Notice [8]: Undefined index: info
Error in bestand /home/vrijvandaa/domains/vrijvandaag.nl/public_html/includes/ajax.php op regel 3
Warning [2]: assert(): Assertion failed
Error in bestand /home/vrijvandaa/domains/vrijvandaag.nl/public_html/includes/ajax.php op regel 3
Festivals – de meest indrukwekkende feesten - Vrijvandaag

Top 10 Festivals

Uitmarkt

De Uitmarkt is jaarlijks dé landelijke opening van het culturele seizoen. Dit evenement vindt elk jaar eind augustus plaats in Amsterdam. Dit jaar is het van 26 tot en met 28 augustus rondom het Museumplein en Leidseplein.

Afgelopen jaar kunt u genoten meer dan een half miljoen bezoekers van wel 300 verschillende optredens. Bij de openingsavond gaven De Jeugd van Tegenwoordig een spetterend optreden. Ook de artiesten rapper Diggy Dex, singer-songwriter Steffen Morrison en Sarah-Jane gaven een optreden bij de Uitmarkt.


Festivaltent van Maessen Tenten

De voorbereiding voor de editie van 2016 zijn alweer volop aan de gang. Hou de website van de Uitmarkt in de gaten voor meer informatie.

Paaspop Schijndel 2014

Paaspop is een driedaags muziekfestival dat elk weekend tijdens het paasweekend georganiseerd wordt. Het festival wordt gegeven in Schijndel. Het evenement werd voor het eerst gegeven in 1978. In 1985 vond het festival voor het eerste plaats op de eerste paasdag, waarmee het ‘’echte’’ Paaspop is ontstaan. Paaspop wordt ook wel gezien als aftrap van het festivalseizoen. Tijdens het driedaagse festival worden er ongeveer 175 acts uitgevoerd verdeelt over tien podia.Vandaag de dag trekt Paaspop ongeveer 50.000 duizend bezoekers!Omdat niet iedereen voor bob wilt spelen kun je ook op de fiets naar Paaspop gaan. Paaspop heeft namelijk een speciale fiets parkeerplaats. Zo kan iedereen meegenieten van het festival. Ook heeft Paaspop kluisjes ter beschikking zodat je niet de hele dag met je tas hoeft rond te lopen. Als je een kluisje gebruikt zijn je handen vrij en je kan je spullen niet kwijt raken

Er komen verschillende artiesten naar Paaspop om jouw favorieten niet te missen kan je gebruik maken van de Timetable. Zo voorkom je dat je je favoriete band of act misloopt. Vaak worden deze bij de entree al uitgedeeld dus zorg dat je bij binnenkomst goed oplet! Dit jaar is het terrein opnieuw uitgebreid en kun je er vroeg terecht om je tent, caravan of camper op een goede plek neer te zetten. De camping gaat op vrijdagochtend 9:00 uur open. Je kunt je boodschappen halen bij de campingsupermarkt. Ook kun je bij de Wit Schijndel alle denkbare kampeerspullen kopen. Op de camping geldt wel een vol=vol regeling, dus koop je ticket bij de voorverkoop.

Ticketsoort Prijs
Vrijdag €39,00
Zaterdag €69,00
Zondag €69,00
Combi 2 dagen (za+zo) €85,00
Combi 3 dagen (vrij+za+zo) €95,00
Camping €15,00
Young & Free 3 dagen €75,00
Young & Free 3 dagen + camping €85,00

Aantal artiesten die optreden tijdens Paaspop 2014:

 • De jeugd van tegenwoordig
 • Digitzz
 • Adje
 • Birth of joy

 

Pinkpop

Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival die gehouden wordt in Landgraaf, het festival wordt al sinds 1970 gehouden en vindt plaats in het weekeinde van Pinksteren. De maandag, tweede pinksterdag, is een traditionele dag waarop de bekendste en populairste bands optreden. De oprichters van

Pinkpop zijn Hans van Beers, Wim Wennekes, Jan Smeets en Frits van Reysen. Het evenement wat zij opgericht hadden, werd een grootst popfestival. Het bezoekersaantal lag in 1970 op ongeveer 10.000 bezoekers in 2013 waren dit er 60.000.

Het pinkpoplogo, een roze pop, verwijst naar de combinatie van het Engelse woord pink met het Nederlandse pop. De kleur roze is voor Pinkpop zoals oranje iconisch is voor Koninginnedag. De meeste bezoekers dragen het officiële roze Pinkpop-petjes en gehele roze outfits.

Prijzen zijn er vanaf: €85,- p.p.
Te bestellen via: ticketdirect.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise

Aankomend jaar gaat de 22e editie van Lowlands op 15 augustus 2014 weer van start!

De 22e editie van Lowlands wordt zoals elk jaar gehouden op het festival/evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen. Het Nederlandse grootste en bekendste popfestival wordt georganiseerd door Mojo Concerts. Lowlands is een festival waarbij de muziek erg breed is. De muziek verschilt van techno tot dance. De verschillende genres zijn te bewonderen op acht verschillende muziekpodia. Naast de 8 muziekpodia zijn er ook nog vier culturele podia aanwezig.

De afgelopen jaren was het festival binnen enkele minute uitverkocht. De wekker moet aangezet worden, de internetverbinding moet gechecked worden en met jouw computer, laptop en/of tablet in de aanslag zitten. Dit is de enige manier om jou Lowlands-ticket te kunnen bemachtigen.

De kaartverkoop van Lowlands 2014 gaat vanaf zaterdag 1 februari om 11:00 uur van start. Een festivalticket kost dit jaar € 195, - (incl. €10, - servicekosten). Je kunt maximaal 4 tickets per persoon kopen. Houd er rekening mee dat er geen dagkaarten voor Lowlands worden verkocht aan bezoekers onder de 16 jaar. Bezoekers onder de 18 jaar krijgen een polsbandje waarmee geen alcohol kan worden besteld. Als Lowlands alleen niet spannend genoeg is voor jouw, kun je ook nog een kijken nemen bij de buren Walibi Holland. Een upgrade voor jouw ticket kost je slechts €19,50 en hiermee kun je tijdens Lowlands of op een zelf uitgekozen dag in 2014 een bezoek brengen naar Walibi Holland.

Een aantal artiesten die zullen optreden tijdens Lowlands 2014 :

 • Queens of the stone age
 • Skrillex
 • Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Anthony Hermus
 • James Holden Live
 • Imagine Dragons

 

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event is het mekka voor de liefhebbers van internationale elektronische muziek. ADE werd voor het eerst in 1996 gehouden en was een groot succes. Elk jaar is ADE weer het paradijs voor Dance liefhebbers. De muziekgenres lopen uiteen van techno, house, drum ’n bass tot electro en acid. Het event trekt jaarlijks 2,000 Dj’s uit vele verschillende landen aan. Het programma zit barstens vol met bekende en opkomende artiesten. Elk jaar trekt het ADE 300,00 festival bezoekers over de hele wereld.

Overdag biedt ADE onderdak aan het grootste elektronische muziekconferentie. Hier staat kennisuitwisseling centraal. De dag programmering bestaat uit verschillende conferenties, lezingen, workshops en demonstraties van belangrijke spelers uit de wereld van de elektronische muziek. Het dagprogramma verspreid zich door de hele stad. Er worden verschillende evenementen georganiseerd op uiteenlopende creatieve locaties als winkels, bioscopen, dakterrassen en verschillende podia van Amsterdam

ADE zal plaatsvinden van 15 tot en met 19 oktober 2014.

De kaartverkoop van ADE is verdeeld in verschillende periodes. Hoe eerder jij je kaartje weet te bemachtigen hoe voordeliger je uitkomt.

5-Day ticket rates

Ticketsoort    Prijs
Early Bird (vanaf 1 april) €340
Medium (vanaf 1 april) €365
Late (vanaf 1 september) €390
Walk up (vanaf 2 september)   €415

 

 

Mysteryland

Mysteryland is de afgelopen jaren uitgegroeid toch een groot en succesvol festival. Het festival is voor de bezoeker een creatieve ontdekkingsreis. Mysteryland biedt veel meer dan een gemiddeld festival. Naast muziek is er theater, film, kunst, straat-acrobatiek en spectuculaire shows op bizarre stagecreaties te zien. Het design van het festival word gerealiseerd door creatieve brains uit de hele wereld.

Sinds 1993 maakt Mysteryland deel uit al één van de beste dance-festivals in Europa en Amerika. Mysterlyland is voor vele organisatoren en evenementen een inspiratiebron geweest.

De eindshow van het afgelopen jaar was gigantisch en de sfeer was waanzinig! Het momentje is voor jullie vastgelegd …

Prijzen zijn er vanaf: €68,00 p.p.
Te bestellen via: mysteryland.com

 

 

Holifestival

Holifestival is een feest vol kleur, liefde, gezelligheid, muziek en feest. Holifestival is een festival dat afgelopen jaar voor het eerst werd gegeven in Utrecht en Amsterdam, maar hoort zeker in deze lijst thuis. Het festival heeft zich laten inspireren door het traditionele Holifeest. Holifeest is een Hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond maart gevierd wordt. Het feest wordt gegeven als overwinning van het goede op het kwade. Festival is een feest waar iedereen gelijk is en elkaar ondersmeert met prachtige kleuren. Het inkleuren van elkaar komt vanuit een oude traditie uit India. De kleuren vormen geen gevaar voor de gezondheid. Het kan wel zijn dat je allergisch bent voor de kleuren. Neem je medicatie dus ten alle tijden mee naar het festival. De gebruikte poeder is uit wasbaar maar we sluiten niet uit dat op lichte kleding een lichte kleurenwaas achter kan blijven. Houd hier rekening mee met wat je die dag gaat aandoen.

Advies
Wij adviseren bezoekers met astmatische problemen af om het festival te bezoeken.
Wij adviseren bezoekers, en in het bijzonder lenzengebruikers, om een (zwem)bril ter bescherming te dragen.

Ticketsoort Prijs
Early-bird €28,99
Normale single ticket €34,99
Holi Colour Package incl. ticket en 5 verfzakjes €44,99
Holi Fan Package ticket, Holi Fan-shirt  en 5 verfzakjes €49,99

Een aantal artiesten die zullen optreden tijdens Holifestival 2014 :

 • Tiefschwarz
 • Secret Cinema
 • Egbert
 • Juan Sanchez
 • Kabale en Liebe
 • Bombay Boogie Soundsystem
 • Dumme Jungs

 

Festyland 2014: Tip `n aap, ouwe!

Festyland staat ook wel bekend als de afsluiter van het festivalseizoen. Het barst van de live acts en zondag wordt voor de tweede keer het wereldkampioenschap apenkooi gehoudem. Band van banaan is de oprichter van Festyland en heeft sinds vorig jaar ook Rein Somers n de armen genomen. Naast artiesten als Racoon, The party quads en Miss Montreal biedt de organisatie ook de ruimte voor minder bekende artiesten. Het festival zal plaats vinden op 10/11/12 oktober 2014. De kaarten zijn nog niet in de verkoop maar, je kan via de website in de gaten houden wanneer de kaartverkoop van start gaat.

De voorgaande jaren kon je grenzend parkeren aan het festivalsterrein en dat kan dit jaar ook weer. Tenten en caravans is verschillende maten zijn allemaal welkom op het terrein. De campingkosten zijn € 18 per persoon en daarvoor ben je het gehele weekend welkom.

Dus haal voor de laatste keer je festival outfit tevoorschijn en bestel je kaarten voor Festyland 2014

Festival-locatie
Landgoed Hendrickx aan de Zeelandsedijk te Volkel (5408 RD) - Gemeente Uden

Ticketsoort      Prijs
3 dagen ticket  (vrij+za+zo)     €48
2 dagen ticket (vrij+za) €43
Vrijdagticket €30
Zaterdagticket €38
 Zondagticket €10
 Campingticket €18

 

 

 

Wish outdoor 2014. Zorg dat je er bij bent!

 Wish outdoor is een festival vol met oogstralende podia, evenals voorgaande jaren worden de bezoekers ondergedompeld met een uitstekkende sfeer. Een plek waar creativiteit de vrije loop krijgt en waarbij alles in 360 graden vanuit het oogpunt van de festivalliefhebber wordt bekeken. De Early bird tickets waren binnen enkele minuten uitverkocht. 25 februari 2014 start de reguliere kaartverkoop voor Wish outdoor 2014. Wish outdoor heeft gekozen om de line up door die dagen voor een lange tijd stil te houden. De minimum leeftijd van dit festival is 18 jaar. Als je naar binnen wilt moet jouw wettelijke vertegenwoordiger bij jouw zijn. Iemand boven de 21 telt niet mee. Op het terrein kan je gebruik maken van kluisjes zodat je niet de hele dag hoeft rondt te lopen met jouw spullen. Tevens is het ook veiliger om belangrijke spullen op te bergen.

Serie
Vrijdag     4 juli 2014 om 19:00
Zaterdag  5 juli 2014 om 14:00
Zondag    6 juli 2014 om 14:00

 

Ticketsoort Prijs
2 Days Wonderland  (vrij+za) €55
2 Days Wonderland  (za+zo) €55
Full Wonderland weekend pass (vrij+za+zo) €65
Fabulous Friday €22,50
Smashing Saturday €46,50
Surprising Sunday €27,50
Camp WOW! €17,50
Smashing Saturday VIP €70
Surprising Sunday VIP €50

 

 

Solar Weekend 2014 Sprook

Dit Jaar zal de 10e editie van Solar weekend plaatsvinden in Roermond. Het thema van Solar weekend is dit jaar Sprook. Geen zeven dwergen of mijlslaarzen en rode kapjes maar een stoere, super creatieve, bijzondere, eigenzinnige en nog nooit eerder vertelde volwassen sprookjes waar je deel van kun uitmaken. Solar weekend is een speeltuin voor volwassenen. Je kunt er twee volle dagen en nachten genieten van een brede line-up van muziek en vele kunstvormen. Solar weekend heeft muziekarea’s met popmuziek, house, disco, techno, funk, electro, soul, dubstep, salsa, live electronics, minimal, uk funky en hiphop.

Solar weekend is goed bereikbaar met de trein. Vanaf station Roermond rijden pendelbussen naar het festivalterrein.

Koop jouw geldige tickets op de website Seetickets of bij een van de 450 Primera winkels.

Ticketsoort  Prijs
3 day holiday ticket | van vrijdag 1 augustus t/m 4 augustus inclusief camping €115
4 day holiday ticket | van donderdag 31 juli t/m 4 augustus inclusief camping €135
Weekend ticket | festivaltoegang op 2/3 augustus exclusief camping €79

 

Flavor festival

Vanaf 21 augustus t/m 24 augustus zal de 2e editie van Flavor festival plaatsvinden. Flavor Festival is een 4-daags, christelijk festival. Met een boordevol programma vol muziek, geloof, sport, theater en kamperen. Flavor Festival vindt plaats op Landgoed Velder in Liempde, bij Boxtel. Een prachtig landgoed waar we van harte welkom zijn.

De camping zal vanaf donderdag 12:00 uur open zijn en gaat weer dicht op zondag om 12:00.

Ticketsoort   Prijs
Weekendticket €79
Kassaprijs op festivalterrein €109
Kids €7,50
Luxe Campingplek €75
Groepstent klein €210
Groepstent groot €375
Camping (voorverkoop) €35
Camping €17,50
Zondag is vrij toegankelijk voor iedereen

Vervoer
De snelste en makkelijkste manier om naar het Flavor Festival te gaan is met het openbaar vervoer. Ga met de trein naar NS station Boxtel en neem vanaf daar de pendeldienst naar het terrein. Ga je met de auto? Neem vanaf de A2 afrit 26 Boxtel/Liempde en volg de borden ‘p Flavor Festival’. Je kan parkeren op het parkeerterrein voor €15. Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 10 minuten lopen.

 

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole Staat voor avontuur, verwarring, popcultuur en natuur. Dit festival is de inspiratie van rockers, knoppendraaiers, kunstenaars, ontwerpers en filmmakers. Er staat een volle line-up klaar voor op de muziekpodia en er valt evenzoveel te beleven in en om de tenten heen. Ga uitgebreid aan tafel, trek je terug in het bos, droom languit in de wei, zwem een rondje, bouw aan de tower, tokkel bij het kampvuur, ontdek verstopte disco’s. Down The Rabbit Hole stimuleert verantwoord feesten en hun motto is daarbij ook, we keep it green & clean. Down The Rabbit Hole wordt door Mojo concerts en Loc7000 georganiseerd. Ze organiseren o.a. ook Lowlands.

Down The Rabbit Hole zal dit jaar op 27-28-29 juni 2014 plaatsvinden in Beuningen. Bij de ingang krijg je een polsbandje om je pols heen die persoonsgebonden is. Je kunt je ticket dus niet delen met andere personen. De voorverkoop van Down the Rabbit hole 2014 is al zaterdag 16 november gestart. Een festivalticket voor drie dagen, inclusief een plek om de tentencamping kost €135, -

Heb je geen zin om in tentje mee te slepen en daarin te slapen? Er zijn verschillende andere overnachtingsmogelijkheden waaronder bungalows, Podpads en tipi’s. De prijzen hierover worden binnenkort bekend gemaakt.

Aantal artiesten die optreden:

 • The Black Keys
 • Foals
 • MGMT
 • The Soft