Elk jaar is het weer een raadsel: wat wil je personeel deze keer in de kerstpakketten ontvangen zodat ze zich gewaardeerd voelen? Een goed kerstpakket kan motiveren, het creëert loyaliteit naar het bedrijf en spreekt waardering uit naar de ontvanger. Dat lijkt soms onmogelijk te realiseren, vooral als je veel medewerkers hebt met een variatie aan persoonlijkheden en verwachtingen. Gelukkig zijn er manieren waarop je kerstpakketten kunt vinden die iedereen tevreden stellen en waar iedereen weer nieuwe energie van krijgt. Met de onderstaande drie tips vind jij ze ook.

Tip 1: stuur een vragenlijst rond en vraag naar de verwachtingen

Misschien denk je dat je moet raden naar de wensen van je personeel, maar dat is natuurlijk niet zo. Waarom vraag je ze niet gewoon naar de verwachtingen omtrent de kerstpakketten en je hoeft niet meer te gissen. Als je het personeel betrekt bij de beslissing voelen ze zich ook betrokken en dat werkt motiverend. Houd het bij een paar vragen, hier vind je enkele voorbeelden ter inspiratie.

  • Omschrijf hoe het perfecte kerstpakket er uit ziet voor jou.
  • Wat vond je goed en wat vond je minder positief aan de pakketten van het vorige jaar?
  • Wat wil je dit jaar in het kerstpakket ontvangen?

Tip 2: zoek een gemeenschappelijke overeenkomst

Het is onmogelijk om een product te vinden dat iedereen tevreden stelt, maar je kunt wel iets kiezen wat iedereen gemeen heeft en dat gebruiken. En dan werken jullie voor hetzelfde bedrijf en hebben jullie hetzelfde doel. Je kunt laten zien dat de kerstpakketten van jou afkomstig zijn door deze te laten uitvoeren in de kleur van je huisstijl. Dat schept automatisch een band en je maakt het pakket persoonlijker. Je kunt ook een product uitkiezen dat wat te maken heeft met wat jullie doen. Een wollen muts, bijvoorbeeld, als jullie je in natuurlijke isolatiematerialen gespecialiseerd hebben.

Tip 3: voeg een boodschap toe

Een goed kerstpakket spreekt waardering uit, maar de beste kerstpakketten zeggen ook waarvoor. En dan kies je een grote prestatie die iedereen geleverd heeft. Het is iets waar iedereen een steentje aan heeft bijgedragen en dat het succes van het bedrijf heeft geholpen. Misschien hebben jullie je werkgebied uitgebreid naar Duitsland en dan is een pakket met een Duits thema een goed idee. Hebben jullie het bedrijf samen duurzamer gemaakt en daar bepaalde doelstellingen voor gehaald? Dan geven kerstpakketten met een ecologisch thema duidelijk aan dat je daar waardering voor hebt.

Koop je pakketten bij een online winkel

Een laatste gratis tip die we je willen meegeven is dat kerstpakketten online goedkoper zijn. Bij een webwinkel als www.kerstpakkettenidee.nl krijg je dus meer kerstpakket voor je geld en kun je misschien een wat beter gevulde optie kiezen. Online winkels zijn natuurlijk ook altijd te bezoeken, zonder dat je last hebt van de kerstdrukte of openingstijden. Er is een enorm assortiment kerstpakketten waar je vast iets tussen vindt. Met deze tips maak je er vast iets speciaals van deze kerst.