Speeddaten begon eind jaren negentig als een manier voor singles om veel potentiële partners tegelijk te ontmoeten, maar zonder de druk en langdurige onhandigheid die een eerste date soms met zich meebrengt.

Wat is Speed Dating?

Het idee achter deze vorm van daten, is heel simpel “snelheid”. De dates zijn zo gestructureerd dat je zoveel mogelijk mensen persoonlijk ontmoet, binnen een bepaalde sessie. Je krijgt net genoeg tijd om een indruk te vormen van je potentiële date en om te beoordelen of je hem of haar nog eens wilt ontmoeten om meer tijd door te brengen om elkaar beter te leren kennen.

Hoe werkt het?

De meeste speed dating evenementen hebben de neiging om dezelfde regels te volgen. Deelnemers die zich aanmelden worden uitgenodigd op één locatie.

De Ontmoeting

Tafels worden meestal opgezet waar de vrouwen van de groep zullen zitten. Zodra een bel of andere cue wordt gepresenteerd, de mannen in de groep zitten aan verschillende tafels voor een 5 tot 8 minuten gesprek met elke dame deelnemer. Als de bel weer gaat, gaan de mannen aan een andere tafel zitten voor hun volgende “speed date”. Aan het einde van de sessie hebben elke man en elke vrouw in de groep de kans gehad elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten.

Tip: https://speeddate.nl/speeddaten-utrecht/

De Check Up

Naast de gesprekken, krijgt elke deelnemer ook een scorekaart. Als je dates wisselen, moet je de scorekaart invullen met de naam van je date, hoe je hem of haar beoordeelt aan de hand van een reeks factoren, en of je elkaar al dan niet opnieuw zou willen ontmoeten.

De follow-up

Na afloop van het evenement zullen de organisatoren alle scorekaarten met elkaar vergelijken en koppels die elkaar wederzijds hebben geïdentificeerd als date die ze graag nog eens zouden ontmoeten, met elkaar in contact brengen. In sommige gevallen ontvangen de deelnemers een samenvatting van hoe zij tijdens het evenement hebben gescoord en sommige deelnemers vinden dit een goede manier om te begrijpen hoe zij hun datingvaardigheden kunnen verbeteren.

Waarom werkt het?

Speed dating is populair geworden om een paar redenen.

Je ontmoet elkaar face-to-face

Ten eerste, het stelt je in staat om je potentiële dates face-to-face te ontmoeten. Zo krijg je de kans om een heleboel ontastbare kwaliteiten te beoordelen, evenals die allesbepalende vraag van “chemie”.

Er is minder druk

Er is ook weinig druk bij een speed date. U hoeft niet veel tijd samen door te brengen, er zijn veel koppels in de groep die dit samen met u doormaken, en u hoeft niet te onthullen of u al dan niet geïnteresseerd bent in een volgende “meet-up” met uw potentiële date aangezien uw organisatoren u zullen helpen met de volgende stap.

U zult niet “vast” komen te zitten met iemand die u niet leuk vindt

Als u uw potentiële date niet leuk vindt, hoeft u niet veel tijd met hem door te brengen! Zodra de bel rinkelt in ongeveer 5 minuten, weet je dat je verder kunt gaan naar iemand nieuw.

Je ontmoet heel veel mensen!

Tenslotte ontmoet je veel mensen tegelijk. Dus, je hebt veel keuzes en veel spannende mogelijkheden.

Uitgelicht: https://speeddate.nl/speeddaten-breda/

tips voor een geslaagde speeddate

Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen om een succesvolle speed dating ervaring te hebben en een heleboel plezier in het proces ook!

  1. Kies uw evenement

Er zijn veel groepen die speed dates organiseren, en sommige van hen hebben een focus op een bepaalde behoefte of vereiste. Er zijn speed dating evenementen voor allerlei soorten segmenten – van senioren tot mensen met dezelfde religieuze of levensstijl voorkeuren. Kijk dus eerst of er een bepaalde demografie is voordat je besluit of je je wel of niet wilt aanmelden.

  1. Wees voorbereid om allerlei soorten mensen te ontmoeten

Ga met een open geest. Je zult allerlei soorten mensen ontmoeten en ze kunnen heel andere opvattingen, waarden en zelfs levensstijlen hebben dan jij. U zult waarschijnlijk mensen ontmoeten die u binnen uw eigen sociale kring misschien nooit ontmoet zou hebben, maar dat is nu net de bedoeling van een evenement als dit. Dus relax, en leer meer te weten te komen over elk van je speed dates.

  1. Het is een spel van nummers

Daten is soms een spel van nummers. Dus hoe meer mensen je ontmoet, hoe groter de kans dat je je levenspartner vindt. Als je de “perfecte persoon” niet vindt op je eerste evenement, geef jezelf dan een kans en sta open om meer mensen te ontmoeten totdat je dat wel doet.

  1. Kleed je aan

Als je maar 5 minuten hebt om indruk te maken, telt alles! Dat geldt ook voor je persoonlijke uitstraling. Dus zelfs als je ervoor kiest om je casual te kleden omdat je je daar het meest comfortabel bij voelt, neem de tijd om jezelf te verzorgen. Een date die duidelijk moeite heeft gedaan voor de gelegenheid, laat de ander weten dat hij of zij ertoe doet en dat jullie 5 minuten samen belangrijk zijn.