Tafeltennis, onder diverse recreatieve doelgroepen ook wel “pingpong” genoemd, is een sport dat gedurende de vakantie vaak gespeeld wordt. Veel vakantieparken hebben dan ook diverse tafeltennistafels klaar staan voor hun bezoekers. Vandaag gaan wij in op de sport tafeltennis, de spelvormen en de spelregels

De sport tafeltennis

Tafeltennis kunt u vergelijken met de sport tennis. Het grote verschil zit hem hierbij in de afmeting van de tafel (speelveld) en het materiaal. In vergelijking met tennis is het speelveld bij tafeltennis een stuk kleiner, waardoor ook een stukje moeilijker. De afmeting bedraagt 274 cm bij 152,5 cm. Het doel van het spel is om de bal op het speelgebied van de tegenstander te plaatsen. Dit dient op een dergelijke manier te gebeuren dat de tegenstander de bal niet op een correcte manier kan terugslaan. De speler die als eerste 11 punten behaalt wint de game, behalve bij een gelijke stand van 10-10. Dan dienen de spelers om beurt te serveren. De eerste speler die een voordeel kan behalen van 2 punten kan zich de winnaar van de game noemen.

Spelvormen

Bij tafeltennis zijn er diverse spelvormen. Hierbij een kort overzicht:

  • Vrouwen enkelspel
  • Mannen enkelspel
  • Gemengd enkelspel
  • Mannen dubbelspel
  • Vrouwen dubbelspel
  • Gemengd dubbelspel

Onderstaand vindt u een filmpje van een mannen enkelspel:

Tafeltennistafels

Wat veel mensen niet weten is dat een tafeltennistafel ook voor u zelf zeer eenvoudig en voordelig is aan te schaffen. Doordat tafeltennistafels inklapbaar zijn, vormt dit voor u geen probleem qua ruimte. U kunt de tafel zeer eenvoudig naar buiten rijden of ergens in huis uitklappen. Onderstaand vindt u een voorbeeld van een dergelijke tafel.

Bron: Tafeltennistafelwebshop