Chili heeft heel wat hoogtepunten, en daar bedoelen we niet alleen de bergen mee, ook al behoort dat wel tot de hoogtepunten van Chili. En zo heeft Chili nog wel veel meer hoogtepunten in dat stukje uitgestrekte land in Zuid-Amerika. Het is dan ook zeker een aanrader om een keer naar Chili te gaan wanneer je de kans krijgt. Een privé rondreis Chili is iets wat je zeker een keer mee moet willen maken.

Hoogtepunten

De hoofdstad, Santiago, is niet te missen in de hoogtepunten die Chili toebehoren. Je zal hier ook zeer waarschijnlijk landen met het vliegtuig. Santiago is een prachtig Latijns-Amerikaanse stad waar je de echte cultuur kunt proeven en je het echte Latijns-Amerika leert kennen. Ook is het erg leuk om naar de Atacamawoestijn te gaan. Midden in deze woestijn is het er het prachtige oasestadje San Pedro de Atacama. De mooie, maar vooral ook rustgevende omgeving zorgt ervoor dat je in een prachtig stadje terecht ben gekomen. Zo kun je vanuit de stad naar prachtige plekken in de omgeving. Zo heb je er de Maanvallei, de zoutvlakte en de Tatio geisers. Dit bevindt zich allemaal in het noorden van Chili. In het zuiden heb je natuurlijk ook mooie bezienswaardigheden. Zo is een toeristische plek het nationale park van Chili. De Torres del Paine. Dit is een prachtig park wat je per auto kan verkennen vanuit bijvoorbeeld Punta Arenas. Het is een mooie en rustgevende, maar ook een erg ruige natuur die je tot verbazing zullen wekken. Het is erg mooi, maar misschien toch niet het mooiste hoogtepunt, want het heeft een enorme concurrentie van Paaseiland. Dit is een zeer bekend, maar vooral ook mysterieus eiland met zijn enorme hoofden op het eiland. Bovendien leren de gidsen je over de mooie culturen die in Latijns-Amerika leven, zoals de Moais.

Prijzen

Deze prachtige en wonderschone reis heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Je kan het programma zelf samenstellen, maar er zijn veel reisorganisaties die dit voor je gedaan hebben. Tico bijvoorbeeld, heeft met zijn vele ervaring en goede kennis een goed programma samengesteld waar je alle schoonheden van Chili kan zien. Dit hoeft niet per se duurder te zijn, doordat alles voor je wordt geregeld en je weet wat je moet meenemen en hoe alles zal gaan verlopen. Het is dus zeker goed om een keer een offerte bij een reisorganisatie te vragen.