In dit bericht komen de mooie plekjes in de stad aan bod samengevoegd in een route die je, net als bij de Park Tour, binnen een uurtje af te leggen is. De route is vanaf elk punt te beginnen, maar in deze blogpost begint de route vanaf het Centraal Station.

Centraal Station – Jordaan
De eerste fase van de route loopt vanaf het Centraal Station in Amsterdam, via de Nieuwezijdse Voorburgwal, de Raadhuisstraat en de Rozengracht naar de Jordaan. In dit gedeelte van de stad vinden we veel prachtige bezienswaardigheden zoals de Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis op de dam. Je kunt eventueel ervoor kiezen om met de scooter om de dam heen te rijden. Dan is ook de voorzijde van het Koninklijk Paleis te zien.

Daarna rijden we in westelijke richting op de Raadhuisstraat. Tot vier keer kom je in de gelegenheid om over de mooie bruggen heen te rijden. Je steekt namelijk de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht over.

Tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht, staat de mooie Westerkerk. Je hebt de mogelijkheid om er omheen te rijden en zo de kerk in zijn volle glorie te aanschouwen! Daarna rijden we over de Rozengracht door de Jordaan tot de Marnixstraat.

Jordaan – Leidseplein
We volgen de Marnixstraat in zuidelijke richting langs het politiebureau en het Raamplein. Daar steken we de Leidsegracht over en zien we het DeLaMar Theater, Melkweg en de Stadsschouwburg. Eventueel kun je naar links om het Leidseplein te bezoeken.

Leidseplein – Weesperbuurt
Hierna rijden we in Zuidwestelijke richting de Singelgracht over. Daarna direct weer rechts op de Stadhouderskade langs de Singelgracktkering. Vrij snel zie je aan je rechterhand het Rijksmuseum en ook hier geldt dat als je tijd over hebt, het erg leuk kan zijn om eromheen te rijden zodat je de voorkant ook goed kunt zien. Daarna rijden we verder op de Stadhouderskade langs de Heineken Experience en daarna de Binnenamstel over. We volgend de Mauritskade nog een aantal meter en steken daarna de Singelgracht over via de ’s-Gravesandestraat.

Weesperbuurt
In de Weesperbuurt en Plantage zijn verschillende dingen te zien. Hier maakt deze route dan ook een omweggetje. Eenmaal de Singelgracht over gaan we recht de Sarphatistraat op en daarna snel de links de Plantage Middenlaan op. Hier rijden we langs dierenpark Artis. Rijd door tot de Plantage Parklaan en ga naar rechts. Vervolgens links op de Anne Frankstraat en over de Latjesbrug. Aan het einde naar links op de Valkenburgerstraat en, voordat we verdergaan, kan je in zuidelijke richting een kijkje nemen bij de Portugese Synagoge en het Joods Historisch Museum.

Centrum – Centraal Station
Via de Jodenbreestraat  en de Sint Antoniesbreestraat rijden we nu in noordelijke richting terug naar het Centraal Station. We komen via deze weg langs Het Rembrandthuis, aan de linkerzijde. Na het oversteken van de Sint Antoniesluis, door op de de Zuiderkerkhof en de Zandstraat. Daar zien we de mooie Zuiderkerk. Daarna rijden we door op de Zandstraat, rechts op de Kloveniersburgwal en links op de bushuissluis. Daarna door op de Oude Doelenstraat en rechts op de Oudezijds Voorburgwal. Deze route volgend komen we langs prachtige De Oude Kerk. Steek daarna de Armbrug over en ga rechts op de Warmoestraat. Vervolgens links op de het Waterkeringpad en links op de Prins Hendrikkade. Volg deze en je bent weer terug op Amsterdam Centraal.

Beschikt u momenteel nog niet over een scooter? Dan raad ik u aan om eens een bezoekje te brengen aan Scooterspot. De scooterwinkel Amsterdam.