Gebouwd in 1952 is het sprookjesbos de basis van de Efteling. Alle Nederlands kinderen van de afgelopen 65 jaar hebben mooie herinneringen aan dit iconische bos. Het is dan ook een essentieel onderdeel van een typisch dagje Efteling. Om alvast in de juiste sfeer te komen, zijn hier de leukste sprookjes op een rij gezet.

De zes dienaren

De populairste van de zes dienaren is natuurlijk Langnek. Deze goede reus is al van veraf te zien en is een bekend gezicht in de Efteling. Wat minder bekend is, is dat Langnek onderdeel is van de zes dienaren. In dit sprookje moesten ridders en prinsen onmogelijke opdrachten uitvoeren om de hand van een prinses te winnen. Toen op een dag weer een prins om de hand van de prinses kwam vragen, had de koning niet gerekend op de dienaren van de prins. Met de hulp van Langnek, Putoor, Heuvelbuik, Springkuit, Koukleum en Kogeloog bleken de onmogelijke opdrachten toch mogelijk. Zo won de prins uiteindelijk toch de hand van de prinses.

De rode schoentjes

De rode schoentjes blijven verbaasde kijkers trekken. Zonder zichtbare touwtje of andere constructies lijken deze schoentjes magischerwijs uit zichzelf te dansen. Magie kan het natuurlijk niet zijn, toch? Om deze schoentjes te laten dansen wordt inderdaad geen magie, maar magnetisme gebruikt. Door onder het plateau magneten handig te laten bewegen, lijkt het alsof de schoentjes aan het dansen zijn.

Draak Lichtgeraakt

Ook wel bekend als de Chinese Draak of de Vliegende Draak is Draak Lichtgeraakt een van de spannendste sprookjes in de Efteling. Het is de bedoeling dat je zijn schat uit zijn kist pakt, maar dat laat de draak niet zomaar gebeuren. Kom je in zijn buurt, dan zal hij enorm brullen en komt er rook uit zijn neus. Gaat hij vuurspuwen?

En nog veel meer sprookjes!

Dit is nog maar een kleine selectie uit de vele sprookjes die in de Efteling te vinden zijn. In het sprookjesbos kun je ook nog klassieke sprookjes vinden zoals Doornroosje, De Kleine Zeemeermin, Repelsteeltje en nog veel meer. Het sprookjesbos mag in een dagje Efteling dan ook niet ontbreken. Wil je een goedkoop dagje Efteling? Dan kun je ook kijken of de Efteling korting heeft op het moment dat je wilt gaan.