De zomer is hét seizoen bij uitstek om het water op te zoeken, op welke manier dan ook. Water biedt verkoeling op hele warme dagen, volop speelplezier voor kinderen en een instant vakantiegevoel voor iedereen!

 

Het water in

 

Met name kinderen staan zodra de thermometer temperaturen van boven de 20 graden aangeeft al te trappelen om het water in te springen. Jonge kinderen zijn dolgelukkig met een klein badje in de tuin. Lekker kliederen met water! Of ze er nu zelf in springen of bootjes en eendjes eindeloos capriolen uit laten halen, water staat voor kinderen synoniem aan plezier.

 

Ook wat oudere kinderen zijn nog altijd blij met een badje in de tuin, al stellen zij vaak wat meer eisen aan het formaat ervan. Grote zwembaden worden steeds populairder. Je kunt er met meerdere personen (kind of volwassen) tegelijk in poedelen, en hoeft dankzij de pomp niet iedere dag het water te verversen. Menig Nederlandse achtertuin wordt met zo’n zwembad in de zomermaanden omgetoverd tot een zwemparadijs!

 

Zoek het water op

 

Natuurlijk hoef je niet in je eigen tuin te blijven om het water op te zoeken. Een bezoekje aan het zwembad, zeker als dat er eentje is met veel glijbanen en andere attracties, staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van kinderen. En natuurlijk zoeken veel Nederlanders ook in hun zomervakanties heel bewust het water op. Een hotel in een zonnig land is over het algemeen alleen interessant als het voorzien is van een goed zwembad, met liefst de zee ook nog op loopafstand. Want zomervakantie, dat betekent voor veel mensen lekker in het water kunnen plonzen.

 

Om van het water te kunnen genieten hoef je er niet per se in te duiken, ook op het water is het zeker in de zomer heerlijk toeven. Sommige mensen zijn de trotse bezitter van een eigen boot, en weten precies hoe heerlijk het kan zijn om op een rustig tempo over het water te bewegen. Zeker buiten de stad, op open water, is het vaak een stukje koeler en staat er een aangenaam briesje, fijn tijdens een hete zomerdag. Met een boot op stap zorgt direct voor een echt vakantiegevoel, ook al is het maar voor een dagje.

 

Heb je geen boot? Geen nood. Je kunt heel gemakkelijk een boot huren om zelf het water mee op te gaan. Een boot huren doe je heel gemakkelijk bij een booteigenaar die zijn of haar boot tegens een vastgesteld tarief best uitlenen. Dus wat doe jij deze zomer? Een sloep huren? Of toch zelf het water in? Het kan natuurlijk ook gewoon allebei!