Als kind heb ik al een fascinatie voor survival en ik kijk al sinds jaar en dag naar de avonturen van Bear Grylls. Dus dat wil je ook zelf beleven dat soort avonturen. Hier is het probleem ik heb vliegangst. Ondanks mijn honger naar avontuur, een vliegtuig vlucht dat vind ik het aller engst! Dus ik moet het dichtbij huis zoeken. In Nederland ben je als avonturier al heel snel uitgekeken kan ik je vertellen. Duitsland is aardig met het Zwarte woud en tevens de bergen natuurlijk.

Maar mijn favoriet is toch wel de Ardennen. Wat een fantastische natuur hebben ze daar toch en zo dichtbij Nederland vooral als je net als ons in Noord-Brabant woont.

Enfin voor de meivakantie was ik op zoek naar een leuke camping in de Ardennen dus voor een mooie survival trip. Een vriend deelde via de Facebook de volgende URL. Ik zie gelijk een foto van een man die van een berg af abseilt. Wow gaaf!

Dus snel geboekt. Ik heb er tijden naar uitgekeken. Toen was het eindelijk zover. Samen met een stel vriendinnen survivallen in de Belgische Ardennen. Ja wat enorm gaaf. Het arrangement duurde van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Twee overnachtingen. De hele dagen volgepland met speurtochten kanovaren, klauteren, en nog veel meer.

Iedere dag waren we bekaf van alle activiteiten, waaronder trouwens ook aardig wat MTB. Lekker rond het kampvuur napraten over de dag met een paar marshmellows en een zwaar Belgisch biertje ik kan me geen betere avond voorstellen.

Al met al een super leuke enerverende en gezellige vakantie bovenal hebben wij beleefd bij ActiveOutdoorEvents. Denk dat de vriendinnen het er wel over eens waren dat we dit makkelijk nog eens een keer kunnen herhalen het komende jaar waarom niet. Misschien wel wat langer dan.