Vraag jij je wel eens af hoe je een ondernemende dag kan organiseren, maar ondertussen milieubewust of juist zo goedkoop mogelijk kan reizen door Nederland? De volgende tips kunnen hierbij helpen om daarin bewuste keuzes in te kunnen maken met daarbij de juiste voorbereiding. Van eten in een koelbox meenemen tot de juiste kleding. Pas jouw wensen aan jouw behoeften. Dit alles binnen Nederland of een klein uitstapje naar Belgiƫ. Door verschillende manieren van vervoer en vermaak te gebruiken en samen te voegen zal jouw uitstapje zeker slagen en onvergetelijk worden.

Pak de trein

Nederland beschikt over een groot netwerk van verschillende bestemmingen en tussenhaltes waar genoeg te doen is als avonturier. Door een goede planning te maken in wat je wilt zien en de tijden daarop af te stellen kan je zo heel Nederland doorkruisen. Op verschillende websites zijn vooraf tickets beschikbaar, dit kan bijvoorbeeld een dagkaart zijn. Hierin zijn verschillende websites en apps beschikbaar waar je de leukste en beste manier van reizen kan ontdekken. Daarin kan je ook huidige vertragingen en omleidingen vinden. Door de trein te pakken kan je op een duurzame manier reizen terwijl je ondertussen gezellig met je medereiziger praat en nieuwe plekken ontdekt.

Wat moet je eten?

Gedurende de reis is het onvermijdelijk dat je ook graag iets zou willen eten of drinken. Je kan uiteraard dan bij een kiosk of restaurant iets te eten of drinken kopen. Dit kan echter vrij snel duur uitpakken wanneer je op een toeristische bestemming bent zoals een pretpark of strand. Wanneer je hierop voorbereid bent kan je de extra kosten vermijden. Uiteraard moet je het eten wel vers houden zodat het ook echt wordt gegeten en niet alsnog gegrepen wordt naar de dichtstbijstaande eetgelegenheid. Door het eten in koelboxen mee te nemen kan het eten koel en vers worden bewaard.

Elektronica en de levensduur

Logischerwijs wil je niet ergens vast komen te zitten zonder enig bereikbaarheid of uitweg. Om deze situaties te voorkomen is het verstandig om de avond van tevoren je telefoon en overige elektronica op te laden. Daarbij kan je voor de zekerheid ook een extra oplader meenemen en een powerbank. Deze powerbank zorgt er eigenlijk voor dat je een extra batterij meeneemt wanneer je de telefoon veel hebt gebruikt. Daarnaast kan je ook de beslissing maken om een extra fototoestel mee te nemen. Hierdoor kan je jouw dagje vastleggen op een professionele manier zodat je later deze dag kan herinneren.

Trui of bikini?

Uiteraard is het volkomen afhankelijk van het weer wat je uiteindelijk gaat doen met de activiteiten gedurende de trip. Zorg daarom dat je het weer goed hebt bekeken zodat je de juiste kleding daarvoor aantrekt.

Verwacht het onverwachte

Een dagje weg wordt uiteraard het leukste als je ook het beste humeur meeneemt met de reis. Voorbereidingen voor een reis kunnen tot zover worden uitgevoerd, maar wees je bewust van onvoorziene omstandigheden. Wanneer je de verwachtingen en uitvoering van je dagje weg kan samenbrengen wordt het een reis die je zeker niet gaat vergeten.