Op vakantie denkt men over het algemeen niet aan problemen. Terecht! Vakantie is nota bene een moment om lekker bij te komen en te genieten van rust en ontspanning. Helaas kan het altijd voorkomen dat er een ongeluk gebeurt. Dit kan zijn wanneer je slachtoffer bent van verwonding bijvoorbeeld:

  • bij een autobotsing
    Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kunt u bijvoorbeeld letselschade oplopen wanneer uw medeweggebruiker niet oplet.
  • in het zwembad
    Ook het zwembad van het hotel kan letselschade opleveren. Misschien hebben de trappen van het zwembad scherpe randen of glijdt u uit over gladde stenen om en nabij het zwembad.
  • tijdens een diner
    Ook slecht bereid eten kan leiden tot letselschade. Zo kunt u ziek worden van onvoldoende doorgekookte kip of niet-verse producten.

Op zo’n moment valt soms de hele vakantie in het honderd. Daarom is het van belang om het volgende te weten.

U kunt een schadeclaim indienen

Wanneer u letselschade hebt geleden door bijvoorbeeld de onoplettendheid van uw medeweggebruiker, de nalatigheid van de hotelleiding of de slordigheid van de chef of het bedieningspersoneel, kunt u een schadeclaim indienen. De nare ervaring kan u helaas niet worden ontnomen. De kosten daarentegen gelukkig wel.

Verschillende letselschadeadvocaten werken ook internationaal. U kunt dus, wanneer u letselschade hebt opgelopen in het buitenland, vaak ook bij een Nederlands advocatenkantoor terecht. Dat is vooral prettig omdat, naast het juridisch jargon, de taal geen barrière meer hoeft te zijn.

Eén van de advocatenkantoren met veel ervaring in het buitenland is Ridder Letselschade. Heeft u letselschade opgelopen tijdens uw vakantie? Kijk dan op de website www.ridder-letselschade.nl .