Ondanks dat iedere man tegenwoordig een smartphone op zak heeft, zijn er nog velen die ervoor kiezen een horloge om te doen. Ook andere sieraden bepalen het karakter en de uitstraling van een man. We bespreken vijf populaire sieraden.

 

Halsketting

Het uitkiezen van een geschikte halsketting kan best een uitdaging zijn. Een sierlijke ketting kan als vrouwelijk opgevat worden, met een dikke ketting kun je zo in een rapvideo terecht. De gulden middenweg is vaak de oplossing, maar kies vooral een ketting die bij je past.

 

Ringen

Ringen worden nog vaak geassocieerd met het huwelijk of een verloving. Toch is de zegelring al een eeuwenoud fenomeen. Met een ring kun je veel verschillende kanten op, vooral gegraveerde ringen zijn populair bij mannen. Bij dit sieraad kun je ook kiezen voor een tijdloze optie: de klassieke zilveren ring oogt simpel maar geeft karakter. Zorg wel dat je deze dan niet om je ringvinger doet, dan zou je zomaar verkeerde signalen kunnen sturen.

 

Armband

Ook een armband is een optie om je uitstraling te verbeteren. De eenvoudige, zilveren variant is ook populair bij mannen, aangezien het mooi kan passen bij bijvoorbeeld een zilveren gesp van de riem. Zorg wel dat de kleur van je kleding aansluit bij de kleur van je ring, zo matchen bruin en zilver niet heel goed.

 

Manchetknopen

Met je manchetknopen heb je wat meer mogelijkheden, omdat een meerderheid van het publiek ze waarschijnlijk niet zal zien. Tegenwoordig heb je een oneindige hoeveelheid keuze aan knopen, wat dacht je bijvoorbeeld van ingebouwde uurwerken of de afbeeldingen van je horoscoop. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze zijn online te vinden. Schroom dan ook niet om een statement te maken met je manchetknopen.

 

Horloge

Om de tijd te controleren heb je geen horloge meer nodig, maar het blijft een prachtige uitstraling geven. De omvang van horloges zijn de laatste jaren flink toegenomen, maar kies vooral een variant die bij je past. Het verschil tussen het dragen van een horloge van Rolex en een sporthorloge is groot, maar een algemene richtlijn is er niet.