Door de jaren heen zijn er in Nederland steeds meer hotels, welnesscentra of beautysalons verschenen waar u een dag of zelfs langer heerlijk tot rust kunt komen. Steeds meer mensen maken gebruik van de sauna, massages, Turkse baden of van een schoonheidsbehandeling. Welness behoort naast sporten tot één van de meest populaire vrijetijdsbestedingen van Nederland.

Een bezoek aan de sauna wordt al decennia lang gedaan door Nederlanders. De sauna heeft door de jaren heen een verzorgende en sociale functie gekregen waarbij de faciliteiten steeds moderner en luxer zijn geworden. Door deze ontwikkeling brengen steeds meer Nederlanders een bezoek aan deze faciliteiten.

 

Opkomst van “Fish spa’s”

Een nieuwe ontwikkeling in de welness branche zijn de Fish Spa’s. Deze spa’s kunnen gezien worden als een bijzondere sensatie waarbij een groot aantal zogeheten Garra Rufa-visjes aan uw voeten knabbelen. Niet alleen is het goed voor uw voeten of handen maar ook biedt het entertainment voor u en uw familie of vrienden. Momenteel kunt u in elke grote stad wel een spa vinden die dit arrangement aanbied.

 

Reinig je lichaam dankzij een darmreiniging

In het verleden hadden mensen diverse misvattingen omtrent de behandeling darmreinigingen. Maar door de gezonde werking van de behandeling zijn steeds meer Nederlanders overtuigd geraakt van een darmreiniging. Een gespecialiseerde kliniek in deze behandeling is The Body Tuning Clinic. Deze kliniek werkt met een team van specialisten die u helemaal op uw gemak brengen. U kunt dit dus zien als een nieuwe manier van vrije tijdsbesteding.

 

De grootste welness centra in Nederland

Onderstaand vindt u een overzicht van de grootste welness centra in Nederland.

  1. Veluwse bron (Grootste resort in Nederland)
  2. Zwaluwhoeve & Dr. Fish (Amsterdam)
  3. Thermae 2000 (Limburg)
  4. Elysium (Rotterdam)
  5. Spa Amsterdam Zuiver (Amsterdamse Bos)