Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet voor mensen die afhankelijk zijn van dialyse, door (ernstige) nierproblemen. Een perfecte oplossing hiervoor is vakantiedialyse . Bij een vakantiedialyse wordt alles van te voren tot in de puntjes geregeld, zodat een dialyse patiënt zorgeloos op vakantie kan gaan. De patiënt wordt voorzien van de beste zorg en de specialisten zullen dag en nacht voor de patiënt klaar staan.

 

Wat is dialyse?

Bij sommige mensen werken de nieren niet meer optimaal. Nieren zorgen ervoor dat afvalstoffen en water uit het bloed worden verwijderd en is daarom een essentieel orgaan. Om de werking op te vangen wordt op een kunstmatige manier het teveel aan afvalstoffen en vocht uit het lichaam verwijderd. Deze kunstmatige manier noemt men ook wel dialyse.
Er zijn verschillende vormen van dialyse:
·   Hemodialyse: Hierbij wordt het bloed buiten het lichaam gereinigd met een kunstnier en dialysemachine.
·   Peritoneaal dialyse: Hierbij wordt een steriele vloeistof in de buikholte gebracht door middel van een slangetje in je buik. Het buikvlies werkt daarbij als een soort filter.

De dialyse gebeurd in een dialysecentrum waar alle voorzieningen en apparatuur aanwezig is. Onder begeleiding van hoog opgeleide specialisten worden de verschillende soorten dialyses uitgevoerd.

Waarom kiezen mensen voor vakantiedialyse?

Omdat dialyse patiënten net zoals iedereen willen genieten van een welverdiende vakantie, biedt vakantiedialyse voor deze patiënten de oplossing. De patiënt kan in een rustgevende en culturele omgeving toch genieten van een heerlijke vakantie met vrienden of familie. Daarnaast hoeft de patiënt zich geen zorgen te maken om de zorg die hij of zij nodig heeft.