Misschien heb je zojuist je business uitgebreid en moet je snel van A naar B en naar C kunnen reizen. Elke keer een vliegticket kopen en wachten op het vliegveld kost nu teveel tijd, dus wellicht is het tijd voor een privéjet. Wat zijn de voordelen en wanneer is het nou écht verstandig om een privéjet aan te schaffen?

Meer controle
Meer controle is het eerste voordeel die je hebt als je een privéjet aanschaft. Je koopt de jet die je in je hangar op een luchthaven naar keuze plaatst, je kent de piloten (die heb je zelf aangenomen), jij betaalt ze en je weet hoeveel je ze betaalt. Je weet ook wie onderhoud pleegt aan jouw jet, omdat jij er de controle over hebt. Je kunt hem gebruiken wanneer je wilt en bent aan een stuk minder factoren gebonden dan wanneer je die jet niet had. Buiten dit alles, is het ook veiliger! Je kunt hooggekwalificeerd en ervaren personeel selecteren om je veiligheid en gemoedsrust te waarborgen.

Meer flexibiliteit
Als je je business hebt uitgebreid en eigenlijk op allerlei plaatsen tegelijk moet zijn, is het verstandig om een privéjet aan te schaffen. Dit heeft niets te maken met opscheppen, maar juist met hoge productiviteit. Je kunt meer voor elkaar krijgen en ’s avonds weer thuis bij je gezin zijn. Je bent namelijk vele malen flexibeler.

Een hoger inkomen
Je denk misschien dat een privéjet veel geld kost, maar vergeet niet dat je juist in staat bent om meer te verdienen. Je bent nu in staat om verschillende landen snel te bezoeken om deals te sluiten die veel geld binnenhalen voor je business. Hoe sneller je zaken voor elkaar kunt krijgen, des te meer loop je voor op je concurrentie. Je kunt misschien wel stellen dat een jet je juist geen geld kost, maar dat het wel geld kost als je er geen hebt!

Meer comfort en privacy
Je bent vrij om alles te doen wat je wilt. Je kunt je favoriete muziek, films en tv-programma’s streamen of een fles met favoriete drank openen en lekker ontspannen.

Naast de andere voordelen bieden privéjets ook de luxe van privacy. Je kunt je op je gemak en comfortabel voelen in het gezelschap van je familie of vrienden in je privéjet. Privacy is een grote zorg voor veel reizigers en commercieel vliegen betekent het opgeven van je persoonlijke ruimte, vooral als je op zakenreis bent. Men kan je activiteiten observeren als je commercieel vliegt. Ze kunnen je zien lezen, werken, schrijven etc., waardoor je weinig of geen persoonlijke ruimte overhoudt.

Je kunt op je laptop werken, belangrijke gesprekken voeren, discussies voeren en vergaderingen houden. Dit helpt je om de vertrouwelijkheid te handhaven die van het grootste belang is in de zakenwereld.

Minder hotelboekingen
Veel privéjetvluchten vertrekken en arriveren dezelfde dag en daarom hoef je niet per se een hotel te boeken. Een privéjet kan meerdere steden en landen in één reis bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld stad A bezoeken, daar zaken doen en daarna rechtstreeks naar stad B vertrekken. Je kunt goed uitrusten tijdens het vliegen.