Berlijn hoort zeker in de top tien van stedentrips. Er zijn veel redenen om Berlijn te bezoeken. Allereerst vanwege het roemruchte verleden van een door een muur gedeelde stad. Daarnaast is Berlijn het culturele hart van Duitsland met een grote hoeveelheid musea, bezienswaardigheden, festivals en andere evenementen. Berlijn met zijn gastvrije mensen, is een schone, relatief veilig stad waar je je prima kunt vermaken zonder je enig moment te vervelen. Kortom gewoon een aangename stad om te vertoeven.

De Berlijnse muur

De Berlijnse muur is in 1989 gevallen maar staat nog steeds symbool voor de scheiding tussen Oost en West, de Koude Oorlog en de tweedeling van Duitsland van na de Tweede Wereldoorlog. Stukken van de muur zijn nog altijd zichtbaar op diverse plaatsen in de stad. In Friedrichshain, aan de Mühlenstrasse staat het grootste deel van de muur. Dit stuk muur is beschilderd door meer dan 100 kunstenaars. Op de volledig opnieuw ingerichte Potzdamer Platz vind je nog een interessant stuk van de Berlijnse muur.

Bikini

In 2014 is het voormalige Bikini Haus omgetoverd tot een hip en modern winkelcentrum, Hier vind je een uiteenlopend aanbod van kleine winkels, pop-up winkels, aangevuld met bekendere merken. bovenop het drie verdiepingen tellende gebouw is een dakterras met uitzicht op de Berliner Zoo en over de skyline van het vroegere West-Berlijn.

Openbaar vervoer in Berlijn

Omdat de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden binnen loopafstand liggen van een trein- of metro station, kun je uitstekend gebruik maken van het openbaar vervoer. (de U-Bahn en de S-Bahn). In Berlijn kun je diverse voordelige kaarten kopen waarmee je een bepaald aantal dagen onbeperkt kunt reizen met openbaar vervoer. De Citytourcard en deWelcomecard zijn vergelijkbare kaarten, die vrijwel gelijk geprijsd zijn. Het verschil is het exacte aanbod van de kortingen en de hoogte van het voordeel dat per attractie gegeven worden. Ook kun je de Berlin Pass aan schaffen. Deze officiële kortingskaart van Berlijn geeft je gedurende de geldigheid (2 of 3 dagen) gratis toegang tot meer dan 40 musea, 10 galerijen en diverse historische gebouwen en attracties.