Dierentuin

1. Artis de oudste dierentuin in Nederland

In Artis komen natuur, cultuur en erfgoed samen. De verhalen die hier vanaf 1838 spelen worden met de minuut veranderd naar prachtige herinneringen.

Bewonder de mooi opgebouwde dierentuin, met de mooiste, kleurrijkste en grootste dieren. Neem een reis door het planetarium en bekijk de tropische vissen in het aquarium.

Daarnaast zijn er nog een tal van dieren te bezichtigen, zebra’s, springbokken, Europese gieren en honderden fladderende vlinders vliegen er in het vlinderpaviljoen. Elk stukje van de dierentuin heeft een eigen verhaal.

Samen vertellen ze het grote verhaal van de natuur. In dierentuin Artis, kom je erachter waar de natuur allemaal voor staat en wat zij doet. Dit leidt tot meer respect voor alles wat leeft. Maak via Dagje Uit Deals gebruik van Artis Korting

Ticketsoort Prijs
Jeugd (3 tot en met 9 jaar) €16,50
Normaal (10 +) €19,95

2. Ouwehands Dierenpark

Een van de meest bezochte dierenparken in Nederland, gelegen in Rhenen is het Ouwehands Dierenpark met maar liefst 905.000 bezoekers per jaar. Er is van alles te doen in dit park vol avontuur. Zo kun je in het dierenpark kennis maken met witte tijgers, witte leeuwen, ijsberen en slingerende orang-oetans. Voor de avonturiers is er ook genoeg te doen, zo is er het “RavotAapi”, de grootste overdekte speeljungle van Europa.

Ook is Ouwehands dierenpark de geschikte plek voor evenementen, er worden onder andere workshops ‘’dierenfotografie’gegeven maar ook is er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen. Ouwehands Dierenpark is daarnaast een officiële trouwlocatie wat het park nog bijzonderder maakt.

Ticketsoort Prijs
Kinderen tot 2 jaar Gratis
Kinderen 3 t/m 9 jaar €18,00
Volwassenen €19,95
65 + €18,50
Mindervalide volwassenen €16,50
Mindervalide kinderen €14,50
Mindervalide 65 + €15,50

3. Dolfinarium Harderwijk

Natuurlijk kan het grootste zeezoogdierenpark van Europa gelegen in Harderwijk niet worden overgeslagen. Nergens anders vind je zoveel verschillende zoogdieren bij elkaar. Er kan kennis worden gemaakt met dolfijnen, walvissen, zeehonden, zeeleeuwen, roggen en haaien.

Een van de grootste prioriteiten van het Dolfinarium is het welzijn van de dieren. Het Dolfinarium wordt daarom ook regelmatig getest op naleving van de wetgeving.

Het is erg belangrijk en tevens ook de missie van het Dolfinarium dat mens en dier bij elkaar komen. Met meer dan 40 jaar ervaring is het Dolfinarium daarom de uitgelegen specialist in het samenbrengen daarvan. Het dolfinarium deelt graag hun interesse en respect met de bezoekers.

Ticketsoort Prijs
Kinderen t/m 2 jaar Gratis
Kinderen van 3 t/m 11 jaar €25,00
Volwassenen €27,50
Senioren (65+) €25,00
Mindervalide €25,00
Familieticket (4 personen) €22,50 p.p

4. DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is opgericht in 1948 door Piet Knoester en Wim Tertoolen. Het park ontvangt gemiddeld 700.000 bezoekers op jaar basis. DierenPark Amersfoort is uitgeroepen tot kind vriendelijkste park van Nederland. Dit park is de uitgelegen plek om bijzondere verblijven te vinden. Zo hebben ze de ‘klim alles route’ gericht op avontuurlijke kinderen maar er kan ook kennis worden gemaakt met olifanten in het imposante olifantenverblijf.

Er zijn tevens ook genoeg eetgelegenheden in DierenPark Amersfoort. Voor een drankje en hapje kun je onderandere terecht bij Grandcafé de Berenhof en voor het allerlekkerste ijs bij Ola’s Hapiness Station. Maak via Dagje Uit Deals gebruik van Artis Korting

Ticketsoort Prijs
Kind t/m 2 jaar Gratis
Kind 3 t/m 12 jaar €16,50
Ouder kind of volwassenen €19,50
65+ €17,50
Parkeertarief per auto per dag €7,00
Hondenschepje €1,00

 

5. Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen wil een combinatie zijn van leren en plezier. Zij willen de kennis die zij hebben over de vele verschillende dieren overbrengen op de bezoeker.

Alle dieren zijn ondergebracht in de werelddelen waar zij leven. Een wandeling door het park zorgt voor een kleine wereldreis, wat erg indrukwekkend is.

Het park is heel breed opgezet waardoor de dieren enorm veel vrijheid hebben. Door de extra uitbreiding van Dierenpark Emmen is het park in twee delen gesplitst. De twee parken bestaan uit Dierenpark het Centrum en Speelexpeditie Yucatán Es, in het centrum leven alle dieren en het Es bevindt zich het prachtige speelcentrum voor de kinderen!

Daarnaast richt het park zich op duurzaamheid en milieu. Zij streven er naar, waar mogelijk is, de milieubelasting te verminderen. Zij willen er voor zorgen dat de bezoeker zich gaat realiseren, dat zij ook mee kunnen werken aan het milieu.

Dierenpark Emmen is aangesloten bij de NVD. De NVD is een organisatie die streeft naar natuurbehoud. Zij verzorgen natuurreductie en voor instandhouding van bedreigde diersoorten.

Ticketsoort Prijs
0 t/m 2 jaar Gratis
3 t/m 9 jaar €19,50
10 t/m 65 jaar €22,00
65+ €20,00
Bezoekers met een handicap €20,00
Groepen vanaf 20 personen €21,00


6.
Apenheul

Apenheul is een van de bekendste parken van Nederland. Jaarlijks beleven 500.000 mensen een bijzonder en leerzaam dagje uit. Het park is in 1971 opgericht door Wim mager. In dit park maak je op een speciale wijze kennis met aap en natuur. De missie van het park is dan ook zich met hart en ziel inzetten voor apen en hun leefgebieden.

Behalve een dagje uit, biedt Apenheul verschillende arrangementen aan. Er kunnen zakelijke evenementen georganiseerd worden, schoolreisjes, familie uitjes en nog veel meer. Het park beschikt over verschillende sfeervolle accommodaties waar tot wel 900 personen zich kunnen vestigen

Ticketsoort Prijs
Kinderen t/m 2 jaar Gratis
Kinderen 3 t/m 12 jaar €17,50
Volwassenen + kinderen vanaf 13 jaar €19,75
Mindervalide €17,50
1 begeleider per mindervalide €17,50

7. Safaripark Beekse Bergen

Safaripark de Beekse Bergen kan je op vele verschillende manieren ontdekken. Je kunt het park via een wandelroute betreden maar ook met de auto, bus of boot ontdek je alles wat leeft in het prachtige park!

De rangers vertellen tijdens de reis alles over de vele soorten dieren en je kan de hele dag door, op elke safarivorm overstappen! Het park is 365 dagen per jaar geopend en er is altijd wel wat te beleven! Dit jaar is het park uitgeroepen door Zoover, het beste dierenpark van 2013!

Naast de vele dieren die zich op het park bevinden, beschikt Beekse Berg ook over een groot speelparadijs. Hier kan je genieten van vele attracties. Glijbanen, trampolines, kidcars, minigolf en nog veel meer! Wil je wat langer blijven op dit geweldige park?! Dat kan! Vakantiepark Beekse Bergen zorgt voor een heerlijke vakantie en wordt ervaren als een echt Afrikaans avontuur!

Ticketsoorten Prijs
Vanaf 3 jaar €22,50
Kinderen onder 3 jaar Gratis
Abbonementenhouders NVD €19,00

8. Burger Zoo

Burger Zoo is een van de populairste dierentuinen in Nederland en is gevestigd in Arnhem. De dierentuin is opgericht op 30 maart 1913 en heeft dit jaar een bestaan van 100 jaar! De dierentuin is een tijdloze attractie voor jong en oud. Waarbij de dierenwereld wordt ontdekt door de bezoeker waarin, de meest exotische en wilde diersoorten leven.

Burger Zoo wilt de bezoeker een geweldige dag bezorgen én wilt de bezoeker meer kennis meegeven wanneer zij het park zullen verlaten. Tijdens de route door de dierentuin staat er bij elk dier een informatiebord die alles verteld over het dier. Burger Zoo biedt nog veel meer mogelijkheden om informatie te verkrijgen, zo bieden zij exposities, rondleidingen, lezingen en lessen aan.

Naast de vele activiteiten die zij uitvoeren steunen zij ook nog het CSFI, CSFI is een onafhankelijke organisatie die is opgericht in 1989. De organisatie richt zich op het beschermen van Belize. Belize is een onafhankelijk land in Centraal-Amerika en is ongeveer 300 kilometer lang.

Bij Burger Zoo kunt je verschillende arrangementen samenstellen voor een compleet dagje uit inclusief eten en drinken. Burger Zoo de dierentuin vol belevenissen!

Ticketsoort Prijs
0 t/m 3 jaar Gratis
4 t/m 9 jaar €17,00
10 t/m 64 jaar €19,00
65 jaar en ouder €18,00

9. Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is met het jaarlijkse bezoek van 1,5 miljoen mensen, de meest bezochte dierentuin in Nederland. De dierentuin in ontstaan door een hobby van twee spoorwegbeambten die hun exotische vogels onder brachten. Een jaar later opende zij de ‘’Rotterdamse Diergaarde’’. De eerste directeur was Henri Martin, oorspronkelijk was hij leeuwentemmer van beroep. Geleidelijk breidde de dierentuin zich uit. Een groot apenhuis, roofdierengebouw, vogelhuis en reptielenhuis. In 1937 werd de dierentuin verplaatst dit moest omdat de Diergaarde moest wijken voor stedelijke bebouwing.

De vele bezoekers worden ook gerealiseerd door de bezoeken van het aantal middelbare scholen. Diergaarde Blijdorp wordt vooral ter aanvulling en visualisering van de biologielessen gebruikt. Ook stelt Diergaarde Blijdorp vele programma’s samen voor leerlingen van basisscholen.

Diergaarde Blijdorp zorgt voor een dag waarin er veel geleerd en genoten wordt. De vele dieren zorgen voor een levendige indruk. De bezoekers geven het park gemiddeld een 8,7!

Diergaarde Blijdorp is een ontdekkingsreis vol onverwachte ontmoetingen..

Ticketsoort Toegangsprijzen
Vanaf 13 jaar €21,00
Kinderen van 3 t/m 12 jaar €16,50
Baby en peuters 0 t/m 2 jaar Gratis
Begeleiders vanaf 13 jaar, van gehandicapte personen (vanaf 3 jaar)

10. GaiaZoo

GaiaZoo is gelegen in Zuid-Limburg. GaiaZoo werd in 2012 voor de vierde keer gekozen als mooiste dierentuin van de Benelux. Dit park geeft je de unieke kans om in een dag over de wereld te reizen. Neem eens een kijkje bij het Afrikaanse Savanna of sta oog en oog met prachtige dieren zoals gorilla’s, neushoorns, giraffen, en de koning van de dieren: de leeuwen. In GaiaZoo vindt je prachtige dieren die je in geen enkele andere dierentuin vind.

Er is voor de kinderen een speciaal speelparadijs, grootste indoor speelpark van Europa. Kinderen gaan op ontdekkingsreis over een onbewoond eiland waar ze de kans hebben om dinosaurussen te ontmoeten. Ook is er een kinderboerderij waar geknuffeld kan worden met de dieren.

Ticketsoort Prijs
3 t/m 9 jaar €17,50
Vanaf 10 jaar €19,50