Pretparken

Op deze pagina vindt u allerlei verschillende bestemmingen om een leuke dag te beleven. Pretparken, bioscopen, zwembaden, dierentuinen etc. zijn beschreven. Prijslijst, website en openingstijden zijn weergegeven.

Pretparken

Wilt u een dagje weg naar een leuk pretpark maar is er zoveel keus, of weet u gewoon niet precies waar u heen wilt? Wij hebben de leukste pretparken opgezocht en op een rij gezet zodat u snel en makkelijk de belangrijkste informatie kunt vinden over het des betreffende pretpark.

1. Walibi Holland

Walibi Holland is een attractiepark in Biddinghuizen. Het park opende haar deuren in 1971 onder de naam Flevohof. Het aantal attracties is de afgelopen jaren ongelooflijk toegenomen. Het park biedt attracties voor jong en oud van botsauto’s tot achtbanen. Vandaag de dag heet het attractiepark Walibi, de naam Walibi is afgeleid uit de Belgische plaatsen Wavel, Limal en Bierges, waar de oprichters vandaan komen. Naast het attractiepark Walibi Holland biedt het park ook de gelegenheid voor overnachtingen in het park Walibi Village. Het park beschikt over verschillende huisjes voor 2,-4,-6,- en 8-persoons huisjes.

Wil jij een heerlijke en gezellige dag beleven met je familie, vrienden of collega’s? Neem dan snel een kijkje bij Walibi Holland! Maak via Dagje Uit Deals gebruik van Walibi Korting

Ticketsoort Prijs
Kinderen tot 5 jaar €29,00
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar €31,50
Senioren (55+) €29,00
Mindervaliden €29,00

2. Efteling

De Efteling is opgericht in 1952 en is in de loop van de aren uitgegroeid tot een sprookjesachtige wereld vol verassingen. Sinds de opening van het sprookjesbos verrast Efteling haar gasten steeds weer met nieuwe attracties, shows en entertainment. De Efteling heeft per jaar ongeveer 4 miljoen bezoekers en behoort daardoor tot de top van de Europese attractieparken.

Sprookjes behoren tot het genre volksverhalen, volksverhalen zijn zo oud als de mensen met elkaar communiceren. Sprookjes, legenden, mythen en sagen worden aan elkaar doorverteld, generatie op generatie ..

De Efteling wordt extra sprookjesachtig wanneer de dagen korter en kouder worden en de wind door de bomen gaat waaien. Twinkelende lichtjes, ijspret en knisperende kampvuren, worden tevoorschijn gehaald in het prachtige park. Kom jij ook de Winter Efteling bezoeken?

 

Ticketsoort Prijs
Kinderen vanaf 3 jaar Gratis
Volwassen en kinderen vanaf 12 jaar €34,50

 

3. Slagharen

Attractiepark en vakantiepark Slagharen is opgericht in 1963. Het park trekt ieder jaar ongeveer 1,45 miljoen bezoekers en richt zich op alle leeftijden. Het park telt meer dan 40 attracties, waaronder twee achtbanen. Het park beschikt over 6 verschillende thema’s: Indian, Yellowstone, New Orleans, Mexican, Wild West en Jules Adventureland. Het park dat uit twee delen bestaat, wordt verbonden door de mainstreet met winkeltjes en restaurantjes.

Het park heeft ook nog een vakantiepark. Op het park staan stacaravans en bungalows. In 2002 zijn er ook wigwamtenten opgezet wat perfect aansluit bij het thema van het park.

Wil jij een avontuurlijke vakantie met het hele gezin beleven?! Kom dan snel naar Slagharen!!

Ticketsoort Prijs
Kinderen tot 3 jaar Gratis
Laagseizoen vanaf 4 jaar €15,00
Hoogseizoen vanaf 4 jaar €24,50

4. Duinrell Attractiepark

Het attractiepark Duinrell is een combinatie van een groot zwembad, attractiepark en vakantiepark in één. Het attractiepark is groot opgezet en zorgt voor een spetterend dagje uit. Duinrell biedt plezier voor het hele gezin! Het park is opgericht in 1935 waarbij er niet meer te zien was dan een theetuin en enkele speeltoestellen. Vandaag de dag is het park uitgebreid met geweldige attracties voor jong en oud. Een dagje naar Duinrell kan gecombineerd worden met een overnachting op de camping of in een van de Duingalows, maak er een heerlijk weekend van en geniet van alle faciliteiten die Duinrell te bieden heeft!

Ticketsoort Prijs
Kinderen tot 3 jaar Gratis
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar €20,00

5. Toverland

Toverland is een jong attractiepark en is opgericht in 2001. Jaarlijks ontvangt Toverland tussen de 500.000 en 600.000 bezoekers. Het attractiepark heeft de focus gelegd op gezinnen met kinderen. Het hele jaar is Toverland geopend, dit kunnen zij doen, doordat er een groot stuk overdekt is. Toverland wilt de gasten een onvergetelijke dag bezorgen, zij willen dit realiseren door de bezoekers door een schoon en veilig park te laten lopen en een groot aanbod van attracties aan te bieden.

De rode draad die door het attractiepark heen loopt stralen de 9 kernwaarden van het park uit. Service, Teamgeest, Professionaliteit, Eerlijkheid, Flexibiliteit, Verantwoordelijkheid, Communicatie, Representativiteit en Enthousiasme. Een bezoek aan Toverland kun je ook combineren met een overnachting bij Center Parcs en Schatberg. Maak van jou dagje uit een heerlijk weekend! Maak via Dagje Uit Deals gebruik van Toverland Korting

Ticketsoort Prijs
< 90 centimeter €12,50
90 – 120 centimeter €14,00
Volwassenen €12,50
55+ €10,50

6. Drievliet

Drievliet is een attractiepark voor jonge bezoekers. In 1983 bestond Drievliet enkel nog uit schommels en zandbakken. Inmiddels is dit attractiepark uitgegroeid tot een van de meest bezochte parken in Nederland. Het park staat vooral bekend om zijn spectaculaire attracties zoals Formule X, de hooizolder, de Jungle River, de kopermijn en de Jungle show.
Familiepark Drievliet bied ook verschillende arrangementen aan. Zo bieden ze schoolreisjes aan maar ook een verjaardag ’s arrangement. Kortom: familiepark Drievliet is de ideale gelegenheid om een dagje met het gezin heen te gaan.

Ticketsoort Prijs
Kinderen tot 1 meter Gratis
Kinderen en volwassenen €20,50
Groepen v.a 20 personen €15,50
55 + op vertoon van legitimatie €15,50

7. Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is in 1963 opgericht door Jan van den Berg. Wat begon als een theehuis is uitgegroeid tot een van de meeste bezochte parken in Nederland. Avonturenpark Hellendoorn ligt gelegen midden in de bossen en beschikt over ruim 30 topattracties, en buiten de attracties om zijn er genoeg andere dingen te doen. Zo is er ook de gelegenheid om shows en evenementen te bezoeken. Avonturenpark Hellendoorn staat bekend om de overzichtelijke indeling en je hoeft haast nooit te wachten voor je de attracties in kunt.

Vanaf vrijdag 18 april 2014 opent Hellendoorn haar deuren weer voor een nieuw seizoen vol avontuur. Maak via Dagje Uit Deals gebruik van Korting op Hellendoorn

Ticketsoort Prijs
Entreeprijs €21,50
Online ticket €20,50
Aquaventura slidepark €6,00
Seizoenpas 2014 €57,50
Kinderen tot 2 jaar Gratis
Jarigen Gratis toegang tot attractiepark (o.v.v geldige legitmatie)
Senioren 55+ €5,00 korting (o.v.v geldige legitimatie)
Mindervaliden €5,00 korting (op de normale entreeprijs)
Na 15:00 uur €10,75 p.p. (50% korting op de normale entreeprijs)
Groepen Voor groepen vanaf 20 personen gelden speciale groepstarieven
Parkeren €7,00 per auto (touringcars parkeren gratis)

8. Koningin Juliana Toren

Koningin Juliana Toren is opgericht in 1910 en richt zich op bezoekers tot 12 jaar. Het park is het ideale dagje uit voor gezinnen, groepen en schoolreisjes. Het park biedt meer dan 60 attracties aan en daarnaast ook nog spectaculaire shows. Er zijn genoeg eet gelegenheden aanwezig. Woont u ver weg? Geen probleem! Koningin Juliana kunt u combineren met een overnachting bij bungalow park Landal Rabbit Hill.
De prijzen van dit park zijn bovendien zeer laag wat het aantrekkelijk maakt om met een groot gezin er ook op uit te gaan. Zo heeft u al een gezinsabonnement voor 175 euro per persoon.

Ticketsoort Prijs
Kinderen tot 1 jaar Gratis
Vanaf 2 jaar €19,95

 

9. Plopsla Indoor Coevorden

In 2010 heeft Plopsla land zijn poorten geopend in Coevorden. Inmiddels is het park al uitgegroeid tot 270.000 bezoekers. Dit magische park is gevestigd naast de ingang van centerparks, wat een combinatie met een overnachting zeer gemakkelijk maakt. Dit park richt zich op jonge bezoekers en uiteraard kunnen de trouwe figuren van studio 100 zeker niet gemist worden. Plopsla land is deels overdekt waardoor het park met slecht weer ook veel bezocht wordt.

Ticketsoort Prijs
< 85 cm Gratis
85 cm – 1 m €9,99
1 m €18,25
Verjaardag kinderen t/m 13 jaar €0,00
Individueel senior 70 + €9,99
Personen met een handicap €13,25

10. Attractiepark Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand is gelegen in Drouwen en staat bekend als het voordeligste pretpark in Europa. Je betaald 12 euro per person en dat is inclusief eten en drinken. Het park wordt met het jaar populairder en richt zich vooral op zoekers tot 13 jaar. Dit jaar is het park wederom uitgebreid, zo is er een spookhuis bijgekomen en komt er in de maand oktober een groot evenement: Halloween. Er zullen dan gave optredens en activiteiten plaatsvinden.
Vanaf 5 april 2014 is het attractiepark weer geopend.

Ticketsoort Prijs
t/m 2 jaar Gratis
3 jaar en ouder €12,50
3 jaar en ouder, juli en augustus €13,50
Schoolreis basisschool €7,80
Groepen €10,50
Bliksemtarief €6,80