Zwembaden

De snelste en de hoogste glijbanen, zwemmen in een prachtig tropisch zwembad, stroomversnellingen, sauna’s en nog veel meer activiteiten! Deze vind je allemaal in de top 5 zwemparadijzen in Nederland!

1. Tikibad Duinrell

Tikibad is het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux en telt meer dan 10 glijbanen! Het park is gericht op jong, oud, groot en klein en zorgt voor een optimale dag vol zwemplezier.

De mega snelle en spannende attracties geven een dagje zwemmen een hele boost! De lange openingstijden zorgen ervoor dat je de hele dag in het Tikibad kan vertoeven. Naast het zwembad biedt Duinrell ook een groot attractiepark aan. Het combineren met een aantal overnachtingen is ook geen probleem, boek de duingalow voor een heerlijk weekendje weg met de kids!

Ticketsoort Prijs
Dag/avond ticket €17,00
Vier uur entree €15,00
Drie uur entree €14,00
Per half uur langer €1,00
Kinderen t/m 3 jaar Gratis

2. Subtropisch zwemparadijs Aquafun Sportiom!

Het subtropische zwembadparadijs beschikt over twee wildwaterglijbanen, een golfslagbad en een wildwaterrivier. De glijbanen zijn reeds vernieuwd die zorgen voor een nog snellere afdaling en grotere belevenis.

Toch even relaxen? Er is een kruidenbad, whirlpool en stoomcabine beschikbaar. Er kan ook in no time een heerlijk zomers kleurtje behaald worden, onder de snelbruiners van Aquafun Sportium! Pure ontspanning.

Naast de binnenpret kan er tijdens de warmere dagen gebruik gemaakt worden van het verwarmde buitenzwembad en een prachtige ligweide.

Ook goed om te weten is dat Sportiom door de veiligheidstest van de ANWB gekomen is met een extreem hoog cijfer namelijk een 8! Het cijfer is gebaseerd op veiligheid als: onderwatercamera’s, aantal toezichthouders en het veiligheidsbeleid.

Ticketsoort Prijs
Dinsdag t/m vrijdag
0 t/m 2 jaar Gratis
Vanaf 3 jaar €6,50
Dinsdag t/m vrijdag
0 t/m 2 jaar Gratis
Vanaf 3 jaar €6,50
Zaterdag
0 t/m 2 jaar Gratis
Vanaf 3 jaar €7,50
Zon, feestdagen en schoolvakanties
0 t/m 2 jaar Gratis
Vanaf 3 jaar €9,50

 

3. Preston Palace, zwemmen onder de sterrenhemel!

Preston Palace is een prachtig zwemparadijs in een romantische sfeer. Het tropische zwembad is gelegen onder een prachtige nagemaakte sterrenhemel. Het zwembad beschikt over vele watereffecten zoals wildwaterkreken, stroomversnellingen, bruisplateaus en watervallen!

Voor de kleinste gasten is er een verwarmd kinderbad. Er zijn handige kinderboxen en er is een verschoonruimte voor de baby.

Daarnaast beschikt Preston Palace over meerdere faciliteiten zoals een sauna, snelbruiners en een Turks stoombad. Van deze faciliteiten kan je gratis gebruik maken.

Het subtropische zwem paradijs bestaat uit twee aparte ruimtes. Een recreatiegedeelte en het Preston Wellness gedeelte. Ervaar de ontspannende rituelen zoals Rhassoul, Sithammam en ontspanningsmassage in het Wellness gedeelte.

Een bezoek aan het zwemparadijs kan gecombineerd worden met een heerlijk verblijf in het all-inclusive hotel. Optimaal genieten van de vele faciliteiten die Preston Palace te bieden heeft.

 

Ticketsoort Prijs
All-in €19,95

4. Zwemparadijs Splesj

Eén van het grootste en leukste buiten zwembad van Nederland en Belgie is Splesj! Splesj is in 2000 opgericht en is onderdeel van Bosbad Hoeven. Splesj zorgt voor ongekend veel waterpret voor jong en oud. De spectaculaire glijbanen als de Super Crater, Wildwater River Ride en de Booster of Anaconda zorgen voor een waanzinnige dag. Rondom het waterparadijs ligt een grote ligweide met vele picknickplekken, waar je heerlijk kan uitrusten.

Naast het zwembad beschikt Splesj over een grote speeltuin met een grote trampoline, een snelle glijbaan en vele schommels. Wanneer de dagen wat kouder worden, kan het speel plezier naar binnen gaan, het binnenzwembad beschikt over een 45 meter lange waterglijbaan, een apart peuterbad en ook nog eens een wedstrijd bad!

Ticketsoort Prijs
Entree €15,00
Spetterpluskaart 12 ritten €165,00
Groepen (vanaf 20 personen) €12,50
Schoolreisje €7,50

5. Scheg in Deventer

Een dag genieten van een fantastisch binnenzwembad met vele attracties? Dat kan bij de Scheg in Deventer. Het gethematiseerde zwembad is geschikt voor jong en oud. De avontuurlijke tochten in de Gletsjer Slide of in de Nothern Light Slide, zorgen voor een fantastische dag! Na deze spannende attracties kan er uitgerust worden in het bubbelbad en in de warme sauna.

In het wedstrijd bad is ruimte om lekker te zwemmen, banen te trekken of te spelen. Door het gehele zwembad staan er verschillende whirlpools om nog eens goed bij te komen. Een prachtig groot zwembad met leuke attracties voor jong en oud!

Ticketsoort Prijs
Enkel bezoek t/m 2 jaar €1,85
Enkel bezoek 3 t/m 12 jaar en 65+ €5,95
Enkel bezoek vanaf 13 jaar €7,40
10 bezoeken €52,65
25 bezoeken €122,85
Daluren €4,45
Ijslands Badhuis 4-Elements t/m 2 jaar €0,00
Kluismuntje €0,55
Mobiel Betalen polsbandje (klein/groot) €7,00


6. Center Parcs De Eemhof

De Eemhof kan zeker niet ontbreken in de top 10 zwembaden lijst. Dit tropisch zwemparadijs staat vooral bekend om zijn wildwaterbaan. Onlangs heeft de Eemhof nog een spetterende attractie geopend namelijk de Turbo twister. Vanaf de vijfde etage glij je doormiddel van een opblaasband 154 meter naar beneden. Een unieke attractie in Europa.

Ook is er de mogelijkheid om te surfen bij de Eemhof. En er kan natuurlijk ook een lekker hapje en drankje genuttigd worden. Je kunt ook helemaal tot rust komen bij de bubbels in het buitenbad! De Eemhof is gelegen in Zeewolde en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Een overnachting is ook mogelijk, de Eemhof is een onderdeel van centerparks.

 

Ticketsoort Prijs
Vanaf 10:00 tot 13:00
Volwassenen €18,50
Kinderen 3 t/m 12 jaar €15,00
Vanaf 16.00
Volwassenen €15,50
Kinderen 3 t/m 12 jaar €15,00
Avondtarief vanaf 18.00 of 19.00
Volwassenen €10,50
Kinderen 3 t/m 12 jaar €9,00

7. Mosaqua in Gulpen

Het vernieuwde subtropisch zwemparadijs Mosaqua gelegen in Gulpen is de ideale plek voor een dagje weg met het gezin. Bij goed of slecht weer kan dit park bezocht worden en bovendien is dit paradijs voor elke leeftijd plezierig.

Ontdek de jungle van Mosaqua, zwem mee tussen de wilde dieren of maak is een praatje met de papegaaien. Laat je meeslepen in de spectaculaire wildwaterbaan van de Oase tot in de Woestijn. Ontdek nu ook de 92 meter lange glijbaan met verassende en vernieuwende licht en lasereffecten. Het is ook mogelijk om mee te deinen op de golven in het 25 meter bad. Kortom: Mosaque biedt het allemaal aan.

Ticketsoort Prijs
Volwassenen €8,95
Kinderen 0 t/m 2 jaar €3,25
65 + €6,75

 

8. Zwembad de Kempervennen

Zwembad de Kempervennne, een onderdeel van Center Parcs is de uitgelegen plek voor snorkelaars. In het leven in zee bad is snorkelen tussen de tropische vissen mogelijk. Voor de beginners onder ons is het tevens ook mogelijk om te leren snorkelen.

En woont u ver weg? Geen probleem! U kunt uw dagje uit combineren met een overnachting bij Center Parks Kempervenne.

Ticketsoort (geldig vanaf 11:00) Prijs
Volwassenen €15,95
Kinderen 3-12 jaar €9,95
Avondprijs geldig vanaf 17.00 uur
Volwassenen €9,95
Kinderen 3-12 jaar €7,50
Groepsprijs, geldig vanaf 20 personen €7,00
Volwassenen €10,00
Kinderen 3-12 jaar €5,00

 

 

9. Tongelreep – Eindhoven

Tongelgreep is een zwemparadijs gelegen in Brabant. De Tongelreep is een Nationaal Zwemcentrum waar waterplezier afgewisseld wordt met topprestaties. Tongelgreep bestaat onder andere een 50 meter wedstrijdbad, 25-meter springbad, een golfslagbad en verschillende glijbanen. Dit hightech zwemcentrum is de thuisbasis van zwemmers met niveau en tevens ook de ultieme plek om te ontspannen. Het enige zwembad dat voor elk doeleinde prettig in gebruik is.

Ticketsoort Prijs
0-3 jaar €4,00
4 jaar en ouder €10,00
65+ €4,90

 

10. Openluchtzwembad Rheden

In het Openluchtzwembad Rheden is van alles te beleven! Zo is er een glijbaan van wel 50 meter lang waarmee je uitkomt in het diepe bad. En ook is er aan de jongere zwemmers gedacht, er is een spectaculaire zwembad in het ondiepe bad. Tevens zijn er ook diverse speeltoestellen aan de kant waar gebruik van kan worden gemaakt.
Ook kan dit zwembad gebruik worden voor kinderfeestjes.

Ticketsoort Prijs
Los kaartje t/m 2 jaar €1,50
Los kaartje vanaf 3 jaar €4,50
12 badenkaart tot 2 jaar €15,00
12 badenkaart vanaf 3 jaar €45,00
Seizoensabonnement vanaf 3 jaar t/m 12 jaar €68,00
Seizoensabonnement vanaf 13 jaar €75,00