Wintersport

Elke winter is het weer raak. Een tal van Nederlanders gaan de zon en de sneeuw opzoeken. Vaak in grote groepen, met het eigen gezin of met vrienden/vriendinnen. Dit jaar gaan er weer 950.000 personen op wintersport! Ben jij ook een wintersportliefhebber? We hebben hier een aantal wintersportvakanties voor u op een rij gezet!

 

Op nummer 1 staat in ons lijstje wintersport naar de bestemming Gerlos gelegen in Oostenrijk. Het populaire wintersportdorp kan via een bergweg uit Zillertal goed bereikt worden. Het is als het ware één lange straat waar alle hotels, pensions en gasthofe aan liggen. Er zijn relatief veel winkels en terrasjes wat het centrum een knusse en unieke sfeer geeft. In Gerlos biedt daarnaast garantie op sneeuwzekerheid. Met een totale lengte van 166 kilometer piste op een hoogte van 1.300 meter tot 2.500 meter is er ruimte voor gigantisch veel bezoekers! Via de nieuwe skipaden en afdalingen kan het dal weer gemakkelijk bereikt worden en kan het feest in de beruchte aprés-ski beginnen!

Gerlos 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 224,- € 46,50,-
Kinderen € 101,- € 20,90,-

Neukirchen
Het dorp Neukirchen ligt in het Salzburg Land, in Oostenrijk. Het dorp telt ongeveer 3000 inwoners, maar wordt in de winter flink uitgebreid door de vele toeristen. Het dorp beschikt over supermarkten, goede restaurants, bakkerij en een internetcafé. Daarnaast is het nachtleven in Neukirchen vrij uitgebreid! Er zijn erg veel skischolen en het dorp beschik over de langste rodelbaan van Europa! Het is een plek die geschikt is voor kinderen en voor volwassenen. Het skigebied Neukirchen beschikt over 55 kilometer pisten!

Neukirchen 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 201,- € 41,00,-
Kinderen € 100,- € 21,00,-

Val d’Isère
Een van de oudste wintersportplaatsen van Frankrijk is Val d’isere. Het lang uitgerekte dorp ligt op 1850 meter hoog en is sneeuwzeker. Het sfeervolle oude centrum heeft een authentiek karakter en beschikt over leuke restaurantjes en mooie boetiekjes. Ook is de aprés ski in Val d’isere volop aanwezig, de deuren van de vele pubs staan altijd open! Het skigebied heeft een totale lengte van 300 kilometer piste.

Val d’isère 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 242,50,- € 36,50,-
Kinderen € 194,- € 39,00,-

 

Selva di Gardena

Het dorp Selva di Gardena in Italië is het hoogst gelegen dorp van Val Gardena. Selva di Gardena heeft de meest uitgebreide skimogelijkheden van Val Gardena. Het dorp heeft 2500 inwoners en heeft 3000 gastbedden. Het is een typisch toeristenoord. Er zijn vele restaurants, bars en cafés, aprés ski is hier helaas minimaal aanwezig. Mensen die komen voor de rust en natuur zijn hier zeker op zijn plaatst en bij veel accommodaties kan je tot de voordeur skiën of snowboarden! Het skigebied van Selva heeft een totale lengte van 175 kilometer piste.

Selva 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 242,- € 48,00,-
Kinderen € 170,- € 34,00,-

St. Jacob

Het ski dorp St. Jakob is gelegen in de regio Tirol in Oostenrijk. Het dorp is niet heel erg toeristisch, dit komt hoogstwaarschijnlijk door de hoge ligging. De sneeuwzekere regio biedt 90 kilometer aan skipistes. Het skigebied staat bekend als een zeer familie en kindvriendelijk gebied. Er bevinden zo’n 30 moderne liften in het gebied. Het gebied legt niet de focus op de toerist, waardoor er een bescheiden aanbod aan uitgaansgelegenheden is. Het park is daarentegen erg geschikt voor snowboarders en freestylers, het grote aantal funparks maakt het voor hen erg aantrekkelijk. Voor de beginners zijn er twee middelgrote skischolen met meer dan 50 skileraren. De skilessen worden ook in het Nederlands gegeven, en dat is ideaal!

St. Jacob 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 214,- € 42,50,-
Kinderen € 107,- € 21,50,-

Bad Gastein

Het bekende kuuroord Bad Gastein ligt op de steile rotsformatie van Gasteinertal in Oostenrijk. De vele hotels in het dorp beschikken allemaal over thermale baden en richten zich vooral op de ‘nieuwe rijken’. Het skigebied bestaat uit vijf delen en telt ongeveer 34 kilometer piste, vooral bestaande uit rode en zwarte afdalingen. Als je een gevorderde skiër bent en op zoek naar een uitdaging bent, dan zit je in Bad Gastein goed. Voor de onervaren skiër is het niet het juiste gebied, er zijn namelijk maar enkele blauwe pistes.

In het dorp zijn vele barretjes te vinden en leuke après-ski. Het nabijgelegen dorp Gastein heeft nog een veel groter aanbod aan après-ski en is uitstekend te bereiken!

Bad Gastein 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 227,- € 80,00,-
Kinderen € 113,50,- € 40,00,-

 

Zermatt

Zermatt is een autovrij dorp die bereikt kan worden met de trein, Zermatt is een gebied waar iedere wintersporter een keer geweest moet zijn. Het grote uitgestrekte skigebied heeft spectaculaire uitzichten. Vanuit Zermatt heb je vele mogelijkheden om elke deelgebied te bereiken. Het dorp is authentiek en doet bijzonder vriendelijk aan. Het prijsniveau is hier hoger dan gemiddeld, maar de hotel, winkels en restaurants zijn dan ook van internationale klasse. Ook heeft Zermatt de hoogste spoorbaan van Europa welke eindigt op 3100 meter hoogte.

Zermatt 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 397,15,- € 83,52,-
Kinderen € 211,- € 41,76,-

Sils

Sils is een dorp gelegen op een hoogte van 1803 meter in Graubunden, Zwitserland. Het autovrije drop heeft zijn bekendheid te danken aan het gevoelige gestel van een filosoof, deze filosoof ontdekte in 1881 dat het hem nergens ten wereld zo goed af ging als in Sils.

Het skigebied heeft een piste afstand van 43 kilometer en heeft pistes in alle kleuren, daarnaast is er een mogelijkheid om vanuit het skigebied naar het dorp te skiën. Het dorp heeft maar liefst 24 restaurants en negen cafés.

Sils 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 365,-
Kinderen € 122,-

Wagrain

Het skigebied Wagrain heeft zijn populariteit te danken aan de goede bereikbaarheid. De Autobahn loopt vrijwel tot de voordeur. De hoogte van het skigebied ligt op 900 m maar van sneeuw schaarste is absoluut geen sprake. Wagrain is een prachtig skigebied met kleurrijke huizen, karakteristieke gasthofe en een kerktoren. Een minpuntje is het vele autoverkeer. De skiers kunnen het skigebied bereiken op loopafstand van de lift en kunnen 34 kilometer aan skiplezier beleven.

Wagrain beschikt daarnaast over een scala aan bars en kroegjes! Het is een zeer gezellige wintersportplaats!

Wagrain 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 227,- € 44,00,-
Kinderen € 113.50,- € 22,00,-

Valmorel

Het dorp Valmorel is een leuk, gezellig en klein ski dorp in Frankrijk, waar je omgeven wordt door een levendige en ontspannen sfeer. Het verblijf wordt hier vooral gedaan in appartementen maar er zijn ook een aantal hotels. Vanuit de meeste verblijven kun je zo de piste op! Valmorel is in een bergkom gebouwd en wordt door de gezellige restaurants, winkels en boetiekjes gevormd.

Skiën kun je hier uitstekend! De plek is geschikt voor iedereen, jong en oud en van beginner tot gevorderder en biedt bijzondere mogelijkheden: afgeschermde beginnershellingen, snowpark en boardercross. Vooral voor beginners is deze plek zeer geschikt. Het prachtige skigebied is 152 km lang!

 

Valmorel 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 237,- € 39,50,-
Kinderen € 148,20,- € 24,70,-