Bent u van plan om binnenkort een reis naar het verre Oosten te ondernemen? En dan niet zomaar het verre oosten. maar naar China? Dan heeft u een fantastische tijd voor de boeg liggen. China is een van de mooiste landen ter wereld en is tevens fascinerend voor de Westerse toerist. Dat is ook niet zo gek aangezien er een geheel andere cultuur en samenleving heersen in dit mythische Oosterse land. Voordat u naar China kan, is een visum aanvragen voor China een must. China is een communistisch land met een strikter regime dan eigenlijk bijna alle andere, vooral Westerse, landen. Dit heeft ervoor gezorgd dat een visum aanvragen voor China een stuk lastiger is dan voor veel andere landen. In deze blog gaat u lezen over de vereisten waar u aan moet voldoen om dit prachtige land te mogen betreden.

Welk visum aanvragen voor China?

Als u naar China wilt, dient u eerst over een legitiem visum te beschikken.  Maak dus nog niet allerlei afspraken voordat u zeker kunt zijn van een visum. Bent u benieuwd naar de visum China prijs? Voor de actuele prijs kunt u het beste het internet raadplegen. Als u een visum aanvraagt via een visumbureau, dan betaalt u hier ook servicekosten voor. Hoe dan ook, moet u op de hoogte zijn van welk visum u neemt. Er zijn verschillende visa die u voor China kunt aanvragen. Waar u vroeger nog naar de ambassade moest van China in Den Haag, is dat vandaag de dag niet meer nodig. Een visum aanvragen voor China is makkelijker dan ooit! Waarom zou u nog naar een fysieke locatie moeten om vanuit daar digitaal informatie te laten verifiëren zodat u het land kan betreden?

 

Met het oog op de digitalisatie van de wereld kan dat dus stukken makkelijker en praktischer. Dat dacht de Chinese overheid ook, waardoor ze begonnen zijn met de Chinese Visa Application Service Center ( CVASC ). Via dit service center kunt u zowel fysiek als digitaal uw aanvraag voor een visum inleveren. Het kan ook via de post, maar dan zal het proces meer tijd in beslag nemen.

Wat heeft u nodig?

Aangezien China een communistisch regime heeft, zijn de ogen feller gericht op de grenzen van het land. Logischerwijs leidt dit tot een strikter beleid op de bevolking maar ook op toetreding van nieuwe mensen in het land. Hieronder volgen de verplichte documenten;

Bij een visum aanvragen voor china heeft u een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is en tevens twee lege stempel bladzijden heeft. Daarnaast moet u een pasfoto opleveren die aan de officiële richtlijn voldoet. Kopieën van heen- en terugvlucht behoren ook tot de vereisten. Daarnaast dient uw route bekend te zijn bij de Chinese overheid en dient u dus een planning op te leveren. De route geldt voor elke dag dat u in het land verblijft en dient u ook op te volgen. Wilt u een visum aanvragen voor China vanwege uw baan of studie, dan moet u dit kunnen aantonen.