Nu de lentekriebels weer komen dagen wordt het tijd om na te gaan denken over de zomer. Wordt het een relaxte vakantie naar een van de stranden van Griekenland of toch naart Spanje. Of toch misschien wel naar het Verre Oosten dit jaar? De bestemming hangt voor een groot gedeelte af van het budget. Echter met een aantal budgettips kun je plotseling veel meer bestemmingen bezoeken. Wij geven een aantal tips om goedkoop op vakantie te gaan.

Budgettips voor je vakantie

Door diverse tips toe te passen kun je een flink bedrag besparen op je vakantie. Dat zorgt er niet alleen voor dat je naar andere bestemmingen kunt, maar kun je zodoende ook wel langer op vakantie. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met alle tips.

  • Maakt de bestemming voor jou niet uit waar je heengaat? Wacht dat op het laatste moment en houd de lastminute vakanties goed in de gaten. Het is voor organisaties voordeliger om de laatste vakantie voor een prikkie weg te doen dan ze helemaal niet meer te verkopen.
  • Je hele vakantie direct bij de reisorganisatie boeken is niet altijd het goedkoopste. Verdiep je daarom in de mogelijkheden om alles zelf te regelen. Je eigen vliegticket boeken met een accommodatie erbij is makkelijker dan ooit.
  • Een van de voordeligste manieren om op vakantie te gaan is met je eigen tentje in de kofferbak van de auto. Je overnacht goedkoop en daarnaast is het nog eens een groot avontuur.
  • Maak voor jezelf een belangrijke afweging of een all-inclusive vakantie voor jou voordelig is. Het gebeurt vaak dat mensen all inclusive boeken, maar er uiteindelijk maar weinig gebruik van maken.
  • Een andere optie is vakantie in eigen land. Het klinkt niet spectaculair, maar ons land heeft altijd nog genoeg te bieden na een beetje zoekwerk.
  • Let tijdens je vakantie goed op zaken zoals het pinnen, diefstal, nepproducten en vergeet niet af te dingen. Degelijke zaken kan je al snel een hoop geld besparen.
  • Zorg ook dat je zaken zoals je verzekering en telefoonabonnementen goed geregeld hebt. Niet goed verzekerd kan veel geld kosten of er later achterkomen dat je geen internet had in het buitenland.