Het is weer zover! Je kind is bijna jarig en vraagt om een feestje. Maar jij hebt geen zin om het te organiseren. Het hele idee van een plan en thema te bedenken staat je in de weg. Hierbij de motivatie en wat tips om toch een kinderfeestje te plannen en organiseren.

Voorbereiding

Natuurlijk is een kinderfeestje niet zomaar geregeld. Daarom moet je je motivatie bijeen zoeken om er toch een begin aan te maken. Als eerste moet je een dag inplannen. Het mooiste daarvan is dat je het kinderfeestje als excuus kan gebruiken voor andere afspraken die dag. Dus kies een dag waar je toevallig een afspraak hebt staan die nog minder leuk is dan het kinderfeestje. Daarnaast is het leuk als je een leuk en origineel thema kiest. Door een origineel thema te kiezen is het leuk om ermee te pronken bij andere feestjes. Of de organisatoren gebruiken jouw ideeën, waardoor je gezien wordt als voorbeeld. Voor een kinderfeestje in Breda heeft Lot66 leuke thema’s. Verder is het ook nog belangrijk dat je niet vergeet de kindjes uit te nodigen. Want zonder gasten krijgt je kind ook geen cadeaus. Wat een volgend pluspunt is. Als je een feestje geeft scheelt het weer geld aan cadeaus.

Het feestje zelf

Nadat de voorbereiding is gedaan is het tijd voor het feestje zelf. Als er eenmaal is gekozen voor een thema is er een volgend probleem. Het eten! Dit is jouw kans om je uit te sloven met creatieve ideeën. Je kan natuurlijk ook kiezen om bij een restaurant te eten maar hier komen tips voor als je zelf wat wilt maken. Voordat je een van deze dingen te maken, raad ik aan om een lijst van de allergieën te maken. Een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan is de kinderen zelf kleine pizza’s te laten maken. Enige wat jij hoeft te doen is de pizza ingrediënten klaar te leggen en op te letten.

De belangrijkste motivatie

Natuurlijk kost het heel veel energie om alles te moeten regelen. Maar onthoud dat je grootste motivatie je kindje is. Hij/zij zal je later dankbaar zijn voor alles.