Het is ontzettend leuk om af en toe een dagje weg te gaan met je vrienden. Misschien hebben jullie het allemaal wel heel druk en zien jullie elkaar weinig. En juist dan is het extra leuk als jullie een hele dag met elkaar kunnen doorbrengen. Of misschien zelfs wel een weekend! Het uitje moet natuurlijk wel goed georganiseerd zijn, zodat jullie optimaal kunnen genieten en niet voor vervelende verrassingen komen te staan. In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het organiseren van jouw uitje met vrienden!

Een organisator en datum kiezen

Als eerste is het belangrijk om een organisator en een datum te kiezen voor het vriendenuitje. Het is namelijk erg lastig om het uitje met zijn allen te organiseren. Natuurlijk mag iedereen wel ideeën aandragen, maar uiteindelijk is het makkelijker als één of twee personen het uitje organiseren. Daarnaast is het slim om meteen een datum te prikken. Als je dit meteen doet, is de kans groot dat iedereen nog niks anders gepland heeft.

Het budget

Ook het budget is een belangrijk punt om over na te denken. Het zou namelijk vervelend zijn als het budget voor iemand uit je vriendengroep een probleem is. Informeer daarom van tevoren wat iedereen maximaal uit zou willen geven en stem hier alles op af. Zo kun je bekijken wat voor activiteiten in het budget passen en hoeveel er dan nog overblijft voor vervoer, eten, drinken en een eventuele overnachting.

De activiteiten

Het bedenken van leuke activiteiten die ook nog eens binnen het budget passen is een hele uitdaging. Wil je graag een actief uitje? Dan kun je bijvoorbeeld gaan paintballen, een workshop volgen, een escape room bezoeken, parachutespringen of een stadsspeurtocht doen. Ook kun je bijvoorbeeld zelf de stad verkennen op een scooter. Maar ook als jullie het liever rustig aan willen doen is er genoeg leuks te beleven. Kies bijvoorbeeld voor een wijn- of bierproeverij, een high tea, een dagje wellness of een gezellige barbecue. Deze activiteiten zijn perfect om even helemaal te ontspannen.

Hapje eten en drinken

Aan het eten en drinken moet natuurlijk ook worden gedacht. Het is heel gezellig om een dagje uit af te sluiten met een etentje. Kies voor een restaurant waar voor ieder wat wils is, zoals Woodstone. Woodstone is een restaurant in Almere waar je kunt genieten van heerlijke pizza’s, ook als je glutenvrij, vegetarisch of plantaardig eet. Ook als je op de calorieën let zijn er een aantal heerlijke opties.