vrij vandaag

Ga op je vrije dag met de elektrische fiets op pad!

Geplaatst op

Het is natuurlijk zonde om op je vrije dag binnen te blijven zitten. Pak daarom je elektrische fiets en ga lekker een stukje fietsen! Vooral als het mooi weer is buiten is het de ideale kans om een beetje in beweging te komen. In deze blog vertellen we je meer over elektrische fietsen.

De voordelen van een elektrische fiets 

Het grootste voordeel van een elektrische fiets ten opzichte van een reguliere fiets is de trapondersteuning. Door de trapondersteuning kost het een stuk minder moeite om lange afstanden af te leggen. Bovendien kan je zelf instellen hoeveel ondersteuning je wilt en het dus zo zwaar of makkelijk maken als je zelf wilt. Daarnaast zorgt de trapondersteuning ervoor dat je een stuk sneller kan gaan. Zo kun je met een elektrische fiets gemakkelijk een snelheid van wel 25 kilometer per uur bereiken. Als laatste is een elektrische fiets een duurzamere optie dan bijvoorbeeld een auto of scooter, en is het dus beter voor het milieu. 

De verschillende modellen 

Tegenwoordig worden elektrische fietsen steeds populairder en zijn er dus veel verschillende modellen te vinden. Zo zijn er elektrische stads- en omafietsen die ideaal zijn voor dagelijks gebruik of als je ontspannen een stukje wilt gaan fietsen. Wil je iets sportiever bezig zijn maar alsnog de voordelen van een elektrische fiets ervaren? Dan is een elektrische mountainbike iets voor jou. Ook bestaan er elektrische vouwfietsen die geschikt zijn om mee te nemen op reis of voor in de trein. Er is voor iedereen dus wel een gepaste elektrische fiets te vinden!

Het kopen van een elektrische fiets

Vaak wordt er gedacht dat een elektrische fiets heel erg duur is. Terwijl dit in vergelijking met een reguliere fiets ook zo is, kan een elektrische fiets in vergelijking met een auto wel een stuk goedkoper zijn. Naast de goedkopere aanschafkosten, hoef je voor een elektrische fiets ook minder belasting en geen benzine te betalen. Als je dus maar korte afstanden af wil leggen, dan is het zeker de moeite waard om een elektrische fiets te overwegen in plaats van een auto. De online fietsenwinkel Matrabike heeft een breed aanbod aan elektrische fietsen waar je eens naar zou kunnen kijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van vrijetijdsbesteding en het management ervan.

Contactgegevens

Via info @ vrijvandaag.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden