vrij vandaag

Gietvloer voor luxe woningen

Geplaatst op

Gietvloeren staan bekend om hun minimalistische en moderne look. Het is dus de perfecte vloer om te laten leggen in luxe woningen. Het is niet alleen een mooie vloer, maar het is ook heel eenvoudig in onderhoud. 

Een luxe gietvloer laten leggen zorgt voor veel voordelen. Gietvloeren hebben geen naden, groeven of scheuren. Dit zorgt ervoor dat er zich nergens vuil kan ophopen en je alles met één simpele poetsbeurt mee hebt. Daarnaast is zijn gietvloeren brandwerend en waterdicht. 

Een ander voordeel van gietvloeren is dat de meeste gietvloeren geluiddempend zijn. Op die manier heb je enige rust in een druk huishouden. De gietvloeren kunnen ook het een en het ander verdragen. Je hoeft dus niet bang te zijn wanneer je met iets morst of je zware meubels verschuift. De meeste gietvloeren houden redelijk goed bestand. Gietvloeren komen in verscheidene kleuren. Er is altijd wel een kleur dat voldoet aan je eisen en die perfect bij je interieur past. 

PU Gietvloeren

PU gietvloeren zijn daarentegen perfect te combineren met vloerverwarming. Deze soort gietvloer is elastisch en voelt hierdoor zachter aan je voeten. De vloer heeft een antisliplaag. Een nadeel van de PU gietvloer is dat ze minder stevig is dan een epoxy vloer. Hierdoor zie je als sneller enkele krassen of strepen van schoenen en kan de vloer na verloop van tijd verkleuren. Deze schade valt op te lossen door een nieuwe laag van de gietvloer aan te brengen. 

Epoxygietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn steviger dan PU gietvloeren, maar zie je eigenlijk niet direct terug in woningen. Dit komt omdat ze erg stevig zijn en niet zo aangenaam zijn om op te lopen. Ze vallen ook niet te combineren met vloerverwarming. 

Het aanbrengen van een gietvloer laat je het best doen door een ervaren vakman. Zo voorkom je toekomstige schade en scheurtjes.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van vrijetijdsbesteding en het management ervan.

Contactgegevens

Via info @ vrijvandaag.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden