vrij vandaag

Hoe belangrijk is een keepersshirt?

Geplaatst op

Als je gaat voetballen dan is het belangrijk dat je de juiste kleren hiervoor hebt. Denk bijvoorbeeld aan scheenbeschermers. Draag je deze niet, dan kan het wel eens zo zijn dat je een blessure oploopt. Dit is erg zonde aangezien je moet herstellen en vaak een lange tijd moet wachten voordat je weer het veld op kan. Om dit te voorkomen is het een aanrader om goed beschermende kleding te dragen. Dit geldt ook voor de keeper. Als een keeper geen goed keepersshirt heeft, dan kan het zo zijn dat de keeper na de wedstrijd helemaal onder de vlekken zit. Dit is erg vervelend en dit kun je dan ook zeker voorkomen. Hoe doe je dit dan?  

Wat doet een keepersshirt? 

Je hebt speciaal voor keepers een keepersshirt. Deze beschermt je tegen het vallen en duiken. Uiteraard wordt niet de hele val gedekt door enkel een keepersshirt, dus zou je wel iets blijven voelen van de val. Je kan dit wel minimaliseren door middel van een goed keepersshirt. Bij een goed keepersshirt heb je vaak opvulling en beschermende vlakken op het tenue. Deze vulling zorgt ervoor dat de val gedempt wordt en je niet keihard op je lichaam valt. Je hebt deze in verschillende soorten en maten. Voor iedereen is iets anders fijn, dus zal je goed moeten uitzoeken wat het beste voor jou werkt. Laat daarom misschien iemand in je omgeving je helpen zodat je meer inzichten krijgt en daardoor wellicht eerder bij het eindproduct komt die je wilt gaan kopen. Hier bespaar je tijd mee! 

Wat te doen als je er niet uitkomt 

Als je nog geen ervaring hebt met keepen en het dragen van keepersshirt, dan moet je dit nog ontdekken. Hoe doe je dit? Je kan altijd advies vragen op de sportclub zelf. Wellicht ken je keepers uit het andere team die je hierover iets kunnen vertellen. Indien dit niet het geval is, is het ook een aanrader om een kijkje te nemen in een sportwinkel. Hier heb je vaak een breed assortiment en dat zorgt er ook voor dat het kiezen daaruit lastig is. Je kan altijd een medewerker vragen om mee te helpen. Deze medewerker zal dan met je meekijken en aan de hand van je situatie een passend advies uitbrengen.  

Kiezen voor de juiste maten 

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je zo dadelijk iets aanschaft wat niet bevalt. Dit kan zijn omdat het keepersshirt niet lekker zit of dat de vullingen minimaal werken waardoor je alsnog last hebt bij duiken en vallen. Om dit te voorkomen is het dus handig om goed te kijken welke maat of welke soort je nodig gaat hebben. Op het internet vind je veel informatie hierover. Je hebt heel veel aanbieders waaruit je kan kiezen. Dat kan de keuze ook lastig maken om te filteren uit zoveel partijen. Je kan er in ieder geval veel informatie vinden hierover. Dit kan nuttig zijn als je nog verder helemaal geen kennis hebt van keepersshirt. Doe de informatie op online en maak aan de hand van je kennis de keuze. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van vrijetijdsbesteding en het management ervan.

Contactgegevens

Via info @ vrijvandaag.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden