vrij vandaag

Veranderingen in de sexuele moraal in Nederland

Geplaatst op

Een sexdate is tegenwoordig veel gebruikelijker dan vroeger. Maar hoe zit dat dan precies? Doe valt deze ontwikkeling in de tijd te kenschetsen? We nemen het graag met je door in deze blog. Lees snel verder. 

Veranderingen in de seksuele moraal sinds de jaren ‘60

De seksuele moraal in Nederland is sinds de jaren ’60 aanzienlijk veranderd. In deze tijd begon er een seksuele revolutie waarbij traditionele opvattingen over seksualiteit, relaties en genderrollen werden uitgedaagd en vaak vervangen werden door meer open en liberale opvattingen. Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan deze veranderingen was de opkomst van anticonceptiemiddelen, zoals de pil. Dit gaf mensen meer controle over hun reproductie en maakte seksuele activiteit buiten een gesloten huwelijk mogelijk en minder risicovol.

Feminisme 

Een ander belangrijk aspect was de groeiende feministische beweging, die pleitte voor gelijke rechten en kansen voor vrouwen, inclusief seksuele autonomie en keuzevrijheid. Vrouwen wilden niet langer alleen gezien worden als objecten van seksuele verlangens, maar als gelijke partners in seksuele relaties. Soms schoot dit door in mannenhaat en het idee dat mannen en vrouwen hetzelfde zijn, wat duidelijk niet het geval is, waardoor men redeneerde dat mannen welhaast overbodig waren. 

Meer openheid over seksualiteit

Daarnaast waren er ook veranderingen in de manier waarop seksualiteit werd besproken en getoond in de media en populaire cultuur. Er ontstond meer openheid over seksualiteit en er werd meer aandacht besteed aan seksuele diversiteit. Natuurlijk zijn er nog steeds verschillen in opvattingen en praktijken op het gebied van seksualiteit in Nederland, maar over het algemeen kan worden gesteld dat de seksuele moraal in Nederland sinds de jaren ’60 aanzienlijk is veranderd en dat er meer ruimte is voor individuele vrijheid en keuzevrijheid op dit gebied.

 

Op onze site nemen we tal van onderwerpen met je door zodat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt. Je kunt de topics die we behandelen indelen in de categorieën: home, living and design. Dus je hebt heel wat te ontdekken wanneer je door de artikelen van onze site heen scrollt. Veel leesplezier! 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van vrijetijdsbesteding en het management ervan.

Contactgegevens

Via info @ vrijvandaag.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden