vrij vandaag

5 tips voor een gezond lichaam

Geplaatst op

Zorg voor voldoende ontspanning

Na alle hectiek van het dagelijkse leven is het erg belangrijk om voldoende te ontspannen. Hoe je ontspant is natuurlijk volledig aan jou. Pak je er een goed boek bij? Zet je een serie aan op Netflix? Of ga je bijvoorbeeld langs de kapper of een massagesalon? Een weekendje er tussenuit kan ook helpen om je gedachten even te verleggen. Dit hoeft helemaal niet ver te zijn. Overnacht in een bungalowpark of hotel in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hotel Spa Zuiver? De combinatie van een weekendje weg een heerlijk genieten in de spa lijkt ons ideaal!

Gebruik zonnebrandcrème

Ondanks dat het in Nederland niet altijd superzonnig weer is, betekent dit niet dat het smeren van zonnebrandcrème niet belangrijk is. Ook met bewolking is het handig om zonnebrandcrème te gebruiken. Zonnebrandcrème helpt om een erge gerimpelde, een uitgezakte huid en schade aan de huid te voorkomen.

Een goede nachtrust is belangrijk

De een heeft meer slaap ‘nodig’ dan de ander, maar we raden aan om per nacht zeven tot negen uur slaap te pakken. Het beste is om minimaal een half uur voordat je gaat slapen niet meer naar beeldschermen te kijken. Je lichaam herstelt zich gedurende de nacht. De celgroei en reparatie gaat dan een stuk sneller dan overdag. Zonder voldoende slaap wordt men vaak erg oververmoeid en kun je zelfs ziek worden.

Beweeg elke dag

Beweging is goed voor je lichaam en je geest. Zorg ervoor dat je dagelijks voldoende beweegt. Dit kun je doen door echt een sport te beoefenen, te gaan fitnessen of gewoon een wandeling te maken. Sporten zorgt ervoor dat je hartslag stijgt, hierdoor stroomt je bloed sneller, waardoor je sneller afvalstoffen kwijtraakt.

Eet bewust

Het is echt niet nodig om alleen maar groente en fruit te eten. Zorg voor een gebalanceerd dieet, waarbij je ervan bewust bent wat en hoeveel je eet.

Gerelateerde berichten

Vieren van een verjaardagsfeestje zonder de af te moeten wassen

Het vieren van je verjaardag is altijd een bijzondere gelegenheid, gevuld met vreugde, gelach en onvergetelijke momenten. Het is echter vaak een zorg...

Lees meer

Over ons

We houden je graag op de hoogte van vrijetijdsbesteding en het management ervan.

Contactgegevens

Via info @ vrijvandaag.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden