vrij vandaag

Ga niet binnen hangen op je vrije dag, pak de e-step en trek erop uit!

Geplaatst op

Weet je niet zo goed wat je moet doen op je vrije dag? Dan is het geen slecht idee om erop uit te gaan met de e-step? De e-step is vandaag de dag een erg populair vervoermiddel. Omdat de step geen uitstoot produceert, is het een milieuvriendelijke keuze. Met de e-step kun je je makkelijk door de stad navigeren, maar je kunt er ook voor kiezen om een groene omgeving op te zoeken. Zeker als het mooi weer is, is dit vervoermiddel een uitstekende keuze. Het rijden op de e-step geeft een heerlijk vrij gevoel.

Nog niet in het bezit van een e-step?

Ben jij nog niet in het bezit van een e-step? Dan is een elektrische step kopen geen slecht idee! Een elektrische step vergt minder inspanning dan fietsen. Het vervoermiddel is daarom een goede manier om de omgeving te verkennen als je conditie nog wat te wensen over laat. Tegelijkertijd helpt de step je om fitter te worden, omdat je erop uitgaat. De kans is groot dat je tussendoor stopt voor een wandeling door het bos of door de stad. Maar het belangrijkste is nog wel dat de e-step je een vrij gevoel geeft en een leuk hulpmiddel is om je te vermaken!

Is de e-step legaal in Nederland?

Veel mensen denken dat de e-step niet is toegestaan in Nederland. Dat is echter een misverstand, want er zijn veel legale e-steps te verkrijgen. Een legale e-step moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo zijn alleen steps met een stuur, verzekeringsplaatje, identificatienummer, verlichting en reflectoren toegestaan. Om op de elektrische step te mogen rijden, moet je 16 jaar of ouder zijn.

Ga je er met de elektrische step op uit? Dan is het goed om te weten dat je niet over het voetpad mag rijden. De e-step valt onder de bijzondere bromfietsen, en dus moet je het bromfietspad gebruiken. Houd er ook rekening mee dat je je telefoon niet mag bedienen tijdens het rijden. Natuurlijk mag je wel naar muziek luisteren, zolang je je telefoon in je zak houdt.

Conclusie

De e-step is een leuk vervoermiddel om je omgeving te verkennen als je een dagje vrij bent. Vind je het niets om lange afstanden te fietsen, maar wil je er wel graag op uit? Dan is de elektrische step mogelijk ook een handig hulpmiddel om fitter te worden. Besluit je om een e-step aan te schaffen? Ga dan wel goed na of de step in kwestie legaal is.

Gerelateerde berichten

Vieren van een verjaardagsfeestje zonder de af te moeten wassen

Het vieren van je verjaardag is altijd een bijzondere gelegenheid, gevuld met vreugde, gelach en onvergetelijke momenten. Het is echter vaak een zorg...

Lees meer

Over ons

We houden je graag op de hoogte van vrijetijdsbesteding en het management ervan.

Contactgegevens

Via info @ vrijvandaag.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden